Οι “φίλοι” μας οι Ευρωπαίοι και οι ρεαλιστές του ΔΝΤ

Όχι πως είχαμε καμιά αμφιβολία. Το έλεγαν έγκριτοι οικονομολόγοι αλλά και πολιτικοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση , με αρχιτέκτονες του Γερμανούς εκτός από απάνθρωπο για τον Ελληνικό λαό, δεν επρόκειτο να πετύχει και τους στόχους του.

Ελάχιστοι όμως έδιναν τότε σημασία σε αυτές τις επιστημονικές εκτιμήσεις καθώς η τιμωρητική προπαγάνδα με φερέφωνα αρκετούς υπουργούς οικονομικών της ΕΕ που κινούνται σαν δορυφόροι της ισχυρής Γερμανίας ,επέμενε στην άποψη αυτή. Λιτότητα μέχρι

θανάτου και μετατροπή των “κακομαθημένων” Ελλήνων σε παρίες της Ευρώπης.

Η χθεσινή αποκάλυψη της Wall Street Journal ήρθε απλώς να ξεσκεπάσει τον Ινσουητισμό των Ευρωπαίων. Στους κόλπους του ΔΝΤ από το 2010 υπήρχαν ισχυρές αντιρρήσεις για το επιχειρούμενο τότε πρόγραμμα.

Από το 2010 λοιπόν, οι ιθύνοντες του ΔΝΤ ήταν σίγουροι πως το ελληνικό πακέτο “δεν έβγαινε”, πως θα “βάρυνε υπερβολικά τους Έλληνες και αντί αυτού προέκριναν μια νέα μείωση του χρέους της χώρας μας – με τη συμμετοχή του κρατικού, επίσημου φορέα, ήτοι κεντρικών τραπεζών και κυβερνητικών ταμείων. Αυτή η προοπτική απείλησε ακόμα και με ρήξη με τους Ευρωπαίους και πρωτίστως τους Γερμανούς που αντιδρούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι το τίμημα της σωτηρίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα της WSJ καταδεικνύεται πως σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο.

Όμως οι φωνές αυτές κατεπνίγησαν σε κάποια αρχεία και όπως γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί το νοιώθουμε στο πετσί μας, και αφού πέρασε και περνάει των Γερμανών ,τελικά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Η χώρα για έκτη χρονιά παλεύει με την ύφεση, το 31% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας και ένα άλλο 60% ελαφρά πάνω από αυτό. Κι όμως όλες αυτές οι θυσίες έχουνε πάει στράφι. Το χρέος από 120% που ήταν όταν μπήκαμε στο πρόγραμμα και μετά από το κούρεμα αλλά και τα αναρίθμητα μέτρα, βρίσκεται αισίως στο 170% του ΑΕΠ με ανοδική τάση και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να πέσει στο 120% το 2020!

Αλλά δυστυχώς μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Κανείς δεν πρόκειται να δώσει λόγο γι αυτό το έγκλημα. Ούτε οι Γερμανοί ,ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά ούτε και οι Έλληνες πολιτικοί που συναίνεσαν και συνήργησαν στον αφανισμό της Ελλάδος από το χάρτη των αναπτυγμένων χωρών.

Κανείς δεν θα απολογηθεί για τη μαζική εξόντωση 10 εκατομμυρίων Ελλήνων και την καταδίκη δυο γενεών Ελλήνων, να ψάχνουν την τύχη τους εκτός συνόρων. Κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για τα κλεμμένα όνειρα μας και το θρυμματισμένο μας παρόν.

Αντίθετα θα συνεχίσουν να επιμένουν στην ορθότητα του λάθους τους κι εμείς ικέτες στα πόδια τους για νέο πακέτο βοήθειας και νέων μέτρων, μήπως και κάποτε καταφέρουμε να πείσουμε τις...αγορές να μας δανείσουν!
Βλέπετε, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, οι αγορές είναι προτιμότερες από τους εταίρους μας καθώς με αυτούς ,οι κανόνες και οι όροι είναι ξεκάθαροι και όσο κι αν φαίνεται παράξενο, υπάρχει μια ηθική.

Αντίθετα με τους Ευρωπαίους πολιτικούς που εκτός από στυγνοί κερδοσκόποι είναι και φανατικοί προτεστάντες!

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα