Οι ευρωπαϊκές μετοχές ελπίζουν στο ασθενέστερο ευρώ

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν προς τα κάτω για τις ευρωπαϊκές μετοχές, μπορείτε συνήθως να υπολογίζετε και στην θετική επίπτωση του φαινομένου: ένα ασθενέστερο ευρώ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν μειώνεται η συναλλαγματική ισοτιμία, οι ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως είναι πιο ανταγωνιστικές, με τα κέρδη τους στο εξωτερικό να ξεπερνούν τη νομισματική ανταλλαγή. Και οι μετοχές της περιοχής ίσως χρειάζονται κάτι τέτοιο επειγόντως, αφού το σημείο αναφοράς σημείωσε τη μεγαλύτερη απώλεια

πενθημέρου μέσα σε διάστημα επτά εβδομάδων, εν μέσω κινδύνων που περιλαμβάνουν την αναταραχή στην Τουρκία, ή τις εμπορικές εντάσεις και τις πολιτικές ανησυχίες για την Ιταλία.

Η στροφή στο ευρώ, πολύ μετά το καλύτερο έτος του, το 2014, είναι ένα όφελος - ειδικά επειδή κατέλαβε εξαπίνης τους επενδυτές. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους έναντι του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα, ενώ η επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας στην Τουρκία εξασθένησε τους φόβους για νομισματική "μόλυνση". Η μέση πρόβλεψη για την ισοτιμία του ευρώ για το τέλος του έτους μειώνεται από τα μέσα του 2018 και τώρα η μεταβολή από έτος σε έτος έχει καταστεί αρνητική.

«Με την υποτίμηση του ευρώ που είχαμε μέχρι στιγμής, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να πάρετε κάποια ώθηση από το ασθενέστερο νόμισμα όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη της ευρωζώνης», δήλωσε ο Daniel Morris, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas Asset Management, η οποία επιβλέπει περίπου 568 δισ. ευρώ (648 δισ. δολ.) περιουσιακών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα