Οι επενδυτικές τράπεζες δεσμεύονται να στηρίξουν το Λονδίνο και μετά το Brexit

Για τη συνεργασία τους, ώστε το Λονδίνο να διατηρήσει την ηγετική του θέση ως οικονομικό κέντρο, δεσμεύθηκαν από κοινού ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν με σημαντικές επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JPMorgan.

Εν μέσω της αβεβαιότητας που έχει φέρει το Brexit, ανώτατα στελέχη από

την Standard Chartered, την Bank of America Merrill Lynch, τη Morgan Stanley, αλλά και την Goldman Sachs και τη JPMorgan συναντήθηκαν με τον Τζορτζ Όσμπορν όπου και υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση με την οποία και δεσμεύονται ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν το Λονδίνο να παραμείνει παγκόσμιο οικονομικό κέντρο.

«Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσουν από την Ε.Ε. ξεκάθαρα αποτυπώνει οικονομικές προκλήσεις, για τις οποίες είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε μαζί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε", αναφέρουν οι τράπεζες μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως κοινός στόχος είναι "να βοηθήσουμε το Λονδίνο να διατηρήσει τη θέση του ως το σημαντικότερο παγκόσμιο οικονομικό κέντρο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα