Οι εκλεκτοί για το 40% του μετακλητού...

Για τους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης πολλά έχουν γραφτεί και δεν πρόκειται να επαναλάβω τα ίδια. Ωστόσο τρομερή εντύπωση μου κάνει πως υπάρχουν και κάποιοι εκλεκτοί που είναι μία κατηγορία πάνω απ' τους υπόλοιπους ...βοηθούς των υπουργών.

Διαβάζω λοιπόν δύο υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν προ ημερών και που αφορούν το ίδιο υπουργείο, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Η μία συνυπογράφεται απ' τον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον υπ. Οικονομίας Δήμο Παπαδημητρίου και αφορά την απόσπαση υπαλλήλου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου κατηγορίας ΠΕ ειδικότητας

Πολιτικών Μηχανικών με Α' βαθμό του υπουργείου Οικονομίας σε θέση μετακλητού διοικητικού υπαλλήλου στο Γραφείο του κ. Σταθάκη.

Στη συγκεκριμένη υπάλληλο θα καταβάλλονται, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι αποδοχές της οργανικής της θέσης και το 40% του βασικού μισθού της θέσης του μετακλητού, αφού παράλληλα θα ασκεί και τα κύρια καθήκοντα της.

Η δεύτερη συνυπογράφεται απ' τον αναπλ. Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Η περίπτωση είναι ανάλογη. Υπάλληλος της εταιρείας “Εγνατία Οδός” με ειδικότητα ΠΕ Πολιτικός Μηχανικός, αποσπάται με καθήκοντα μετακλητού στο γραφείο του κ. Φάμελλου. Και οι απολαβές σε αυτή την περίπτωση είναι ίδιες. Το σύνολο των αποδοχών για την οργανική του θέση συν το 40% του βασικού μισθού.

Καθόλου άσχημα για τους «εκλεκτούς» εν μέσω της οικονομικής κρίσης!

Keywords
Τυχαία Θέματα