Οι ασφαλιστικές μετοχές «ανεβάζουν» τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες τη Δευτέρα, με τις ασφαλιστικές μετοχές να καταγράφουν ράλι, καθώς η ζημιά από τον τυφώνα Ίρμα φαίνεται να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,96% στις 22.007 μονάδες, με την ασφαλιστική Travelers Cos. να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,89% στις 2.483 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να καταγράφουν άνοδο 1%. Ο Nasdaq ενισχύεται 1,21% στις 6.437 μονάδες, με τη μετοχή της Apple

να καταγράφει άνοδο πάνω από 1%.

Σε μηνιαία βάση οι τρεις δείκτες επίσης καταγράφουν άνοδο.

Ο τυφώνας Ίρμα, επιπέδου 5, χτύπησε τις ακτές της Φλόριντα το σαββατοκύριακο, έχοντας περάσει από τα νησιά της Καραϊβικής.

Έκτοτε ο τυφώνας έχει υποβαθμιστεί σε κατηγορία 1.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι ζημιές από τον τυφώνα πλησιάζουν τα 40 δισ. δολάρια. Την προηγούμενη εβδομάδα οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ζημιές άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό, ενδεικτικά, ηTravelers Cos., η Progressive και η American International Group ενισχύονται κατά 5,5%, 3,9% και 1,8% αντίστοιχα.

Οι Everest Re Group και XL Group κινούνται ανοδικά 8,5% και 7,3% αντίστοιχα.

Κέρδη και για τις αεροπορικές μετοχές, με την Delta Air Lines να ενισχύεται κατά 1,5%, την Southwest Airlines να καταγράφει άνοδο 0,8% και την Carnival να ενισχύεται κατά 3,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα