Οι 9 ημέρες του Λονδίνου

Του Κώστα Τσαούση

Πάνω από 60 προτάσεις έλαβαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού Reload Greece στο Λονδίνο για την συμμετοχή στο καθιερωμένο RG Challenge17, ένα 9ήμερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που οδηγεί σε χρηματοδοτικά πακέτα. Από την διαδικασία της αξιολόγησης προέκυψε η λίστα με τους 11 φιναλίστ. Οι 2 από τους 11 είναι startups από την Μεγάλη Βρετανία (Pushme και Ziraf), ενώ οι υπόλοιποι 9 είναι γνωστές startups από τα προγράμματα

της Εθνικής Τράπεζας - be finnovative, NBG Business Seeds - και της Eurobank (egg) και όχι μόνο...

Η λίστα των 11 φιναλίστ είναι η εξής:

GIVMED, Longevity Diet Foods, Neil the little explorer, Neoperativa, PHEE, Pushme, SeaAround, Simply POS, Synaphea, Workathlon, Ziraf.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τους φιναλίστ: Tο GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

H Longevity Diet Foods είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει, μια εντελώς νέα γενιά 100% φυσικών προϊόντων διατροφής με βιο-λειτουργικές ιδιότητες (ένα παράδειγμα τέτοιου προϊόντος, το στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά που προέρχεται από τις τοπικές φάρμες και εμπλουτίζεται μέσω φυσικών διαδικασιών με εκχύλισμα σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφαινόλες).

Neil, the little explorer ονομάζεται το start-up project γύρω από έναν μικρό εξερευνητή - αστροναύτη, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συνδυάσει και να εντάξει δυναμικά με τη χρήση της τεχνολογίας, τη γνώση στο καθημερινό παιδικό παιχνίδι.

Η Neoperativa όπως αναφέρει η ιδρυτική της ομάδα αποτελεί «ένα σύγχρονο πρακτορείο που δραστηριοποιείται στον κλάδο των Creative New Media και αναλαμβάνει τη στρατηγική σχεδίαση, παραγωγή, διαχείριση, προβολή και προώθηση καινοτόμων έργων (NeoProjects) ψηφιακού, διαδραστικού και πολυμεσικού περιεχομένου -κάθε είδους- με εμπορικό, καλλιτεχνικό ή/και κοινωνικό σκοπό». Η εταιρεία προέρχεται από τον 4o κύκλο του egg.

H PHEE είναι μια εταιρεία νέων ανθρώπων από την Πάτρα που αξιοποιώντας ως πρώτη ύλη τα φύκια από τις παραλίες της περιοχής (νεκρά φύλλα του αγγειόσπερμου Posidonia Oceanica) κατάφερε να δημιουργήσει πρωτότυπες εφαρμογές για αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως θήκες για κινητά τηλέφωνα, σκελετούς γυαλιών, επίστρωση ρακετών κλπ.

H Pushme έχει βρει τον τρόπο να μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό – μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- και με ένα δίκτυο μπαταριών pick-and-go παρέχει αδιάκοπη λειτουργία.

Η Simply POS προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης λιανικής Point of sale,για επιτυχημένα καταστήματα με φιλόδοξους ιδιοκτήτες.

Η ομάδα της Synaphea ήταν από τους διακριθέντες του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative της Εθνικής Τράπεζας έχοντας δουλέψει και παρουσιάσει μια πλατφόρμα με αποκλειστική αναφορά στην αξιοποίηση των υπηρεσιών blockchain.

Η Workathlon είναι μια νέα εταιρεία φτιαγμένη από τα μέλη μιας οικογένειας ξενοδόχων που ανέπτυξε μια πλατφόρμα που συνδέει και συνδυάζει επιχειρηματίες, επαγγελματίες, στελέχη και απλούς εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Η Workathlon πήρε το 5ο βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Η Ziraf παρουσιάζει ένα one stop mobile food search application μόνο για αξιόπιστες συστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα