Οχλοκρατία, αριστερές γνώμες και δεξιές τσέπες

Το οικονομικό θέμα της Ελλάδος θα επιλυθεί όταν αποφασίσουν οι δανειστές να επιμηκύνουν τα δάνεια 70-50 χρόνια. Άλλωστε, η πρόταση αυτή είναι γνωστή εδώ κι ενάμιση χρόνο. (σ.σ. Μέχρι και ο Δελαπατρίδης του ΚΙΔΗΣΟ, έσπευσε να την υιοθετήσει ως δική του πρόταση !)

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι πιο μακρυά από την Ευρώπη και βλέπουν μακρύτερα προβλέπουν ότι, αργά ή γρήγορα η Μέρκελ θα αποφασίσει το τύπωμα χρήματος και την διευθέτηση του χρέους στην Ευρώπη. Μάλιστα, η στιγμή αυτή ήλθε πιο κοντά καθώς το ευρώ ήδη βρίσκεται

στα 1,16. Μ άλλα λόγια, η Μέρκελ καλείται να λάβει τις αποφάσεις, όταν ήδη έχει γκρεμιστεί το ευρώ. Το ζήτημα μας όμως, δεν είναι απλώς οικονομικό, όπως είναι βαθύτατα πολιτικό, όπως μας θυμίζει η κοινότυπη φράση.

Έλληνες του εξωτερικού λ.χ δεν καταλαβαίνουν γιατί μια δράκα βουλευτές δεν ψήφισαν για τον πρόεδρο και οδηγήθηκε η χώρα στις εκλογές.

Βουλευτές που δεν θα τους θυμάται κανείς, αν δεν τους κυκλοφορήσουμε ως κουκλάκια για να τους πουλάμε στους τουρίστες.
Ένας Κουβέλης τσολιάς, Μια Μακρή Μαυρογένους, Ένας Χαϊκάλης πράκτορας...

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο πολιτικό μας θέμα. Δεν μπορούν τα κόμματα να τα βρουν μεταξύ τους προκειμένου να αποτινάξουν το
μνημόνιο και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν το δικό του μονόλογο. Οι ξένοι γελούν και συνεχίζουν να μας κοιτούν περιμένοντας το νέο ραντεβού το οποίο ίσως να είναι μεταξύ ΜέρκελΤσίπραΣαμαρά. Διότι την προηγούμενη εκδοχή την δοκιμάσαμε με την ΔΗΜ.ΑΡ και προοδεύσαμε. Πολιτικά και οικονομικά λοιπόν είμαστε ανάπηροι ως κοινωνία. Όμως, τα σημάδια που εκπέμπει η αντιπολίτευση είναι άκρως ανησυχητικά και φυσικά δεν εννοούμε τις μπαλαφάρες της Μακρή. Αναφερόμαστε στα όσα λένε μερικοί βουλευτές σχετικά με την υποστήριξη από το λαό. ΄Οτι, δηλαδή θα ενθαρρύνουν τις διαδηλώσεις του λαού καθώς τον “χρειάζονται” όπως λένε. Να διαμαρτύρονται λ.χ για την ΕΡΤ και η κυβέρνηση να ικανοποιεί το “λαϊκό” αίτημα ώστε να επιστρέψουν οι αγωνιστές στα μικρόφωνα και τα στούντιο.

Η κυβέρνηση Σύριζα χρειάζεται λαϊκές διαμαρτυρίες, όπως μας εξηγει ο Μπαλάφας κτλ. Το δεύτερο ανησυχητικό στοιχείο είναι η αντιπολίτευση θέλει μεν τον λαό ( Οχλοκρατία ) , αλλά επ ουδενί δεν επιθυμεί γνώμες. Όποιος φέρει αντίθετη άποψη εξοβελίζεται ή περνά σε καθεστώς εμπάργκο, όπως συνέβη με τον κ. Πρετεντέρη, τον κ. Γεωργιάδη. Κι αν δεν σας αρέσει ο κ. Πρετεντέρης ή ο κ. Γεωργιάδης δείτε πως συμπεριφέρονται και στους υπόλοιπους. Οχλοκρατία, αλλά όχι γνώμες είναι το νέο μοντέλο. Οχλοκρατία, αριστερές γνώμες, αλλά δεξιές τσέπες φυσικά.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα