Ο Ζάεφ καλεί Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία


Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Βόρεια Μακεδονία έκανε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας πριν από λίγο στο επιχειρηματικό φόρουμ που διεξάγεται στο πλαίσιο της επίσκεψης Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα του και ότι οι ελληνικές επενδύσεις αντιπροσωπεύουν το το 10,1% των ΞΑΕ στη χώρα του.

Ο

πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είπε ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση του είναι να μειώσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου με την Ελλάδα και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις στη χώρα του, στους τομείς των start up και στους τομείς της υγείας, τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών, υποδομών και ΑΠΕ

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι σήμερα περνάμε από μια εποχή με περιορισμένη συνεργασία σε ένα πλήρως ανοικτό οικονομικό πεδίο και μίλησε για ενθουσιασμό των επιχειρηματιών που εδώ και πολύ καιρό γνώριζαν τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν...

Η υπομονή σας σήμερα επιβραβεύεται... είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα