Ο Τσακαλώτος ζητά τη... συμπόνια των συντρόφων του βουλευτών

Της Ελένης Στεργίου

Να αγγίξει το... φιλότιμο των βουλευτών προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ενημέρωση που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχει ακόμα κατατεθεί το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των έμμεσων φόρων και έτσι η συζήτηση να γίνει επί του πρακτέου.

Γι' αυτό το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ως επίπονη για το οικονομικό επιτελείο που συμμετέχει σε αυτή,

ζητώντας τη... συμπόνια των συντρόφων του βουλευτών.

Αν και το πολυνομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή για να μπορέσουν οι βουλευτές να τοποθετηθούν επί των μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολες. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο ότι είναι μία "επίπονη" διαδικασία για την κυβέρνηση.

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να μιλήσει για τις θετικές επιδόσεις της διαπραγμάτευσης και φυσικά για το πόσο θετικά έχουν αποδώσει οι προσπάθειες της κυβέρνησης κάνοντας μια αναφορά και στην πρόταση για το χρέος και τα επόμενα στάδια της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα