Ο τραπεζίτης και η απάτη των 95 εκατ. δολαρίων

Ο Andrew Caspersen, ο τραπεζίτης ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 25 εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως τα είχε όλα.

Γόνος οικογένειας η οποία έστησε και πούλησε χρηματοοικονομική εταιρεία για δισεκατομμύρια, ο Caspersen φοίτησε στο Princeton και στο Harvard, όπου οι φοιτητές μπορούν να διαβάσουν στις πτέρυγες που έχουν αφιερωθεί στην οικογένειά του, όπως το Caspersen Room και το Caspersen Student

Center. Μέχρι τη Δευτέρα, ο Caspersen ήταν διευθυντικό στέλεχος της PJT Partners. Είχε έσοδα πάνω από 3 εκατομμύρια το χρόνο.

Τώρα, ο 39χρονος Caspersen είναι... άνεργος ενώ κατηγορείται για απάτη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν, ο Caspersen φαίνεται πως έστησε μία ψεύτικη εταιρεία "πιστωτικής διευκόλυνσης", η οποία υποσχόταν υψηλές αποδόσεις και εξαπατούσε στέλεχος ενός hedge fund ο οποίος του έστελνε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, τα περισσότερα από φιλανθρωπική οργάνωση. Ο Caspersen τα "έπαιξε" σε μετοχές μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Συνολικά, ο Caspersen τώρα κατηγορείται για μηχανορραφία εξαπάτησης επενδυτών για πάνω από 95 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεση Caspersen εγείρει ερωτήματα για το πως η PJT, συμβουλευτική η οποία συγχωνεύτηκε με την Blackstone Group πέρυσι, δεν κατάλαβε τί έκανε ο κατηγορούμενος και γιατί.

Ο δικηγόρος του Caspersen κατάφερε και μείωσε την εγγύηση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία ζητούσαν οι εισαγγελικές αρχές, στα 5 εκατομμύρια. Κάπως έτσι ξεκινά και μία μεγάλη δικαστική μάχη ενός ανθρώπου που βρέθηκε από τα παλάτια, στο εδώλιο σε τόσο λίγο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα