Ο Στιβ Μπάνον εκστρατεύει στην Ευρώπη για να δώσει ώθηση στους λαϊκιστές

Ο Steve Bannon βοήθησε να αναστηλωθεί η πολιτική τάξη στις Η.Π.Α., πριν ο δρόμος του χωρίσει από εκείνον του προέδρου Donald Trump. Τώρα προσπαθεί να αναζωογονήσει τις παλιές του δόξες στην Ευρώπη.

Ο Bannon σχεδιάζει μια περιοδεία σε έξι ευρωπαϊκές χώρες η οποία ξεκινά αυτή την εβδομάδα για να ενδυναμώσει και να συνενώσει τους λαϊκιστές ηγέτες και τα κόμματα σε μια χαλαρή συμμαχία και να βοηθηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πολιτικής τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρώην

επιτελάρχης του Trump σε συνέντευξή του.

Η ομάδα με έδρα τις Βρυξέλλες, που ονομάστηκε The Movement και ιδρύθηκε από τον Βέλγο πολιτικό Mischael Modrikamen, σχεδιάζει να τονίσει τη σημασία της εθνικής κυριαρχίας, να μιλήσει για ισχυρότερα σύνορα, αυστηρότερα όρια μετανάστευσης και καταπολέμηση του λεγόμενου ριζοσπαστικού Ισλάμ, όλα ως μέσο ενίσχυσης των εθνικιστικών κομμάτων στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ώθηση για ένωση των λαϊκιστικών δυνάμεων δημιουργεί -και μάλιστα επειγόντως- προβληματισμό σε ορισμένους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος Emanuel Macron, ενόψει της σύγκρουσης των αξιών, που απειλεί την μελλοντική κατεύθυνση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας. Οι ηγέτες της ΕΕ που θα συναντηθούν αργότερα την Τετάρτη στην αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ θα συζητήσουν δύο από τις υπαρξιακές απειλές της ΕΕ, τη μεταναστευτική κρίση και το Brexit, οι οποίες αξιοποιούνται για έντονες κραυγές από τους εθνικιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα