Ο πρώτος Έλληνας στο Συμβούλιο Διοίκησης του ILO

Στο νέο Συμβούλιο Διοίκησης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ-ILO) εκλέχθηκε ο Χάρης Κυριαζής, ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται σε θέση Διοίκησης από ιδρύσεως του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η 106η Σύνοδος της ΔΟΕ που πραγματοποιείται στη Γενεύη εξέλεξε, τον κ. Κυριαζή στο συμβούλιο ως εκπρόσωπο της εργοδοτικής πλευράς.

Η ΔΟΕ (www.ilo.org) απαρτίζεται από τις κυβερνήσεις

και οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων από 187 χώρες. Σκοπός είναι η αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο καθορισμός προτύπων όρων εργασίας και η διαμόρφωση πολιτικών και προγραμμάτων που προωθούν την αξιοπρεπή απασχόληση για άνδρες και γυναίκες. Η ΔΟΕ είναι γνωστή στη χώρα μας από την τεχνική βοήθεια στις ελληνικές κυβερνήσεις στη διάρκεια της κρίσης, προσθέτοντας την φωνή της αντικειμενικότητας και της λογικής στην τόσο φορτισμένη συζήτηση για τα εργασιακά θέματα.

Ο κ. Χάρης Κυριαζής διετέλεσε μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ για 21 συνεχή έτη, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου την περίοδο 2011-2015, ενώ ασχολείται με τα θέματα κοινωνικού διαλόγου από το 2002. Όπως τόνισε αμέσως μετά την εκλογή του «η συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΟΕ έρχεται ως αναγνώριση της διαχρονικής έμφασης που δίνει ο ΣΕΒ στα ζητήματα γύρω από την παραγωγικότητα της εργασίας και τα δικαιώματα εργαζομένων και εργοδοτών και αναμένεται να αναβαθμίσει την πρακτική του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας. Στόχος ενός τέτοιου διαλόγου είναι η εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου πλαισίου εργασιακών σχέσεων, εντός του κοινοτικού κεκτημένου, που να έχει διάρκεια και να ανταποκρίνεται τόσο στις προκλήσεις που θέτει η τεχνολογία για το μέλλον της εργασίας όσο και στο νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα