Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που υπέγραψαν και τις... χαρτοπετσέτες θέλουν νέο Σύνταγμα


Πρώτα ήταν ο Βαρουφάκης και η τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στις τράπεζες.

Ακολούθησε η εποπτεία των τραπεζών από τον Γιάννη Δραγασάκη η οποία -εκτός του ότι άφησε δίχως διοίκηση την μεγαλύτερη τράπεζα για αρκετό χρονικό διάστημα– επέτρεψε εθελόδουλα την έλευση ξένων μελών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Το

κακό αποτέλεσμα της ανάμειξης των ξένων στελεχών το βιώνουμε ήδη, καθώς δεν γνώριζαν την ελληνική πραγματικότητα. Δύσκολα ο μέντορας Φλαμπουράρης μπορεί να ανατρέψει τις ανόητες απαιτήσεις που είχαν για τις ελληνικές τράπεζες μέλη του SSM.

Βέβαια, δεν είναι όλοι οι ξένοι εχθρικά διακείμενοι προς την Ελλάδα καθώς ένας Αυστριακός, μέλος του ΤΧΣ διαθέτει ιδέες για τα κόκκινα δάνεια. Τις επικοινώνησε στο εξωτερικό, τις έστειλε στα υπουργεία αλλά έμειναν στα συρτάρια επί έξι μήνες. Τώρα που τις ανακάλυψε ο Τσακαλώτος θα χρειαστούν άλλοι εννέα μήνες για να πραγματοποιηθούν, με σοβαρό κόστος για την οικονομία.

O υπουργός Οικονομικών -ο οποίος επιδιώκει να δανειστεί από τις αγορές- δεν γνωρίζει να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια, αλλά μαζί με τον έτερο καθηγητή Χουλιαράκη υπέγραψαν ακόμη και τις χαρτοπετσέτες του Xίλτον, κατά τις διαπραγματεύσεις.

Αφού ολοκληρώθηκε η ζημιά στην οικονομία ακολούθησε η «ιστορική» συμφωνία των Πρεσπών. Και εκεί αφότου έπεσαν οι υπογραφές ο Κοτζιάς άρχισε να ψελλίζει στο υπουργικό συμβούλιο κάτι για εκατομμύρια. Με περίσσιο πλεόνασμα δημοκρατίας ο Τζανακόπουλος μας ανακοίνωσε ότι, τα πρακτικά των συμβουλίων είναι απόρρητα.

Η Ελληνική Δημοκρατία, όμως, έχει ακόμα περιθώρια περαιτέρω πτώσης. Αφού τελείωσε τον διάλογο για το Σύνταγμα ο Καρανίκας με τις πλαστικές καρέκλες στο παλάτι και ανέλαβαν οι επιτροπές, ο πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι ήλθε η ώρα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Πράγματι, ήλθε η ώρα για τους Έλληνες να αλλάξουν τους πολιτικούς οι οποίοι μετέτρεψαν την χώρα σε αριστερό προτεκτοράτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα