Ο Πούτιν αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης και δυσαρεστεί τους Ρώσους

Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 εκτόξευσε τη δημοφιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν σε επίπεδα στρατόσφαιρας. Έκτοτε, τροφοδότησε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, μπλέχτηκε στις εκλογές της Αμερικής και οργάνωσε απεργίες εκ μέρους του καθεστώτος Assad στη Συρία. Μέσα από όλες αυτές τις περιπέτειες στο εξωτερικό, το 87% των Ρώσων συνέχισε να τον

υποστηρίζει.

Αλλά αυτές οι μέρες μπορεί να φτάνουν στο τέλος τους και ο λόγος εντοπίζεται πολύ πιο κοντά, στο εσωτερικό της χώρας. Ο Πούτιν ανέλαβε πρωτοβουλία να αλλάξει ένα κρίσιμο δικαίωμα, που στηρίζει τη ρωσική κοινωνία: την κρατική σύνταξη. Η πρότασή του, που ανακοινώθηκε μυστικά κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτού του καλοκαιριού, δεν είχε καλή υποδοχή.

Η νομοθετική πρωτοβουλία σκοπό έχει να αυξήσει την ηλικία κατά την οποία οι Ρώσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδοτικές παροχές. Για τις γυναίκες, η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται κατά οκτώ έτη και πηγαίνει στα 63 έτη. Για τους άνδρες αυξάνεται κατά πέντε χρόνια και φτάνει στην ηλικία των 65 ετών. Οι Αμερικανοί ενδέχεται να αδιαφορήσουν για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι εργάζονται μέχρι τα 66 για να δικαιούνται σύνταξη, αλλά στη Ρωσία το μέσο προσδόκιμο ζωής για έναν άνδρα είναι μόλις τα 67 έτη. Στις ΗΠΑ,είναι το 76ο έτος. Οι γυναίκες στη Ρωσία ζουν κατά μέσο όρο 77 έτη, ενώ οι αμερικανίδες ζουν κατά μέσο όρο μέχρι τα 81 τους χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα