Ο Πολάκης έπαυσε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ


Πιστός τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ο αναπληρωτής υπουργούς Υγείας έπαυσε όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει μέσω facebook τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΟ Θανάση Γιαννόπουλο.

Αιτία το γεγονός ότι ο κ. Γιαννόπουλος δεν είχε κάνει αποδεκτές τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του υπουργού στο διαγωνισμό για τους νοσηλευτές.

Ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όμως το ΔΣ δεν παραιτήθηκε και ο αναπληρωτής

υπουργός σε μια απίστευτη επίδειξη ολοκληρωτισμού προχώρησε στην παύση μόνον του προέδρου, του Θανάση Γιαννάπουλου.

Στη θέση του τοποθέτησε τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ επί χρόνια επικεφαλής στους «Γιατρούς του Κόσμου».
Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επιστημονικώς υπεύθυνος για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων "Γιατρών Του Κόσμου" με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής:

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Αργά το βράδυ, με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος παύτηκε από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ από το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει πως δεν παραιτείται γιατί δεν θέλει να θέσει την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή πορεία του «υπό τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη».

Το είχε προαναγγείλει μέσω Facebook

Νωρίτερα και μετά την άρνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να υποκύψει στις ωμές παρεμβάσεις του στο διαγωνισμό για τους νοσηλευτές ζήτηση την παραίτηση όλου του ΔΣ του Οργανισμού, ο κ. Πολλάκης είχε προχωρήσει ακόμη περισσότερο με απίστευτο θράσσος.

Ετσι και μετά την άρνηση του ΔΣ να παραιτηθεί, απείλησε με παύση στη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Τις προθέσεις του έκανε γνωστές ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου απαντώντας στο τι προτίθεται να κάνει με την άρνηση παραίτησης του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά: «Αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν».

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου παραμένει σε ρόλο απλού θεατή στις αυθαιρεσίες του υπουργού, επικροτώντας δια της σιωπής του τη στάση και τις μεθοδεύσεις του.

Διαβλαστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα