Ο πλούσιος Βορράς, το «σπίτι» του Σαλβίνι, αρχίζει να στρέφεται εναντίον του

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, απολαμβάνει υπό άλλες συνθήκες την αντιπαράθεση, αλλά τώρα ο λαϊκιστής ηγέτης δέχεται επίθεση από έναν τόπο που ονομάζει σπίτι.

Το αντιπαράθεση αυξάνεται στον βιομηχανικό βορρά, την πολιτική καρδιά της Λέγκας, προσθέτοντας πίεση στον Σαλβίνι και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό να αντιστρέψουν την στάση τους στον προϋπολογισμό του 2019.

"Πάντα πίστευα ότι η Λέγκα ήταν σε θέση να βοηθήσει τους ανθρώπους που δουλεύουν και γι 'αυτό είχα εμπιστοσύνη σε αυτούς σε αυτή την ιστορική στιγμή",

δήλωσε ο βιομήχανος Patrizio Dei Tos στο Reuters, ο οποίος είχε μεγάλες ελπίδες όταν η Λέγκα πήρε την εξουσία έξι μήνες πριν.

Τώρα, τόσο αυτός και όσο και άλλοι επιχειρηματίες του βορρά, δεν είναι τόσο σίγουροι.

Από τη στιγμή που η Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων σχημάτισαν κυβέρνηση, η οικονομία έχει επιβραδυνθεί και το σχέδιο προϋπολογισμού μεγάλης δαπάνης της νέας κυβέρνησης έχει εκτοξεύσει επιτόκια και έχουν προκαλέσει φόβους για άλλη τραπεζική κρίση.

Στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, οι οποίες από κοινού αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της εθνικής οικονομίας και διοικούνται σε περιφερειακό επίπεδο από τη Λέγκα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άρχισαν να αμφισβητούν ανοιχτά τη στρατηγική του Σαλβίνι.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στη διαχείριση της χώρας σύμφωνα με τα συναισθήματα αντί για τους αριθμούς», δήλωσε στο Reuters ο Dei Tos, του οποίου η εταιρεία ξύλινων δαπέδων έχει ετήσιες πωλήσεις περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.

«Πρέπει να προσέξουμε να μην παίξουμε με την τύχη μας», σημείωσε.

Ακόμη και όταν ο Σαλβίνι κερδίζει σε δημοφιλία από την καταστολή της μετανάστευσης, από τους αυτοαπασχολούμενους έως τους πλούσιους βιομηχάνους, ανησυχούν ότι η οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση και τα κυβερνητικά σχέδια για τις δαπάνες θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα