Ο όμιλος εταιρειών που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Sponsored content

Τα προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) αποτελούν σημαντικό πυλώνα της εταιρικής στρατηγικής για κάθε εταιρεία, αντικατοπτρίζοντας τους στόχους και τις τις αξίες που τις χαρακτηρίζουν, ενώ παράλληλα προσφέρουν και σημαντικό κοινωνικό έργο. Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ένας όμιλος εταιρειών που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής

Ευθύνης της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ αποτελεί ζωτικό κομμάτι της εταιρικής στρατηγικής της, και είναι πλήρως ενσωματωμένο με την κατεύθυνση της εταιρικής επικοινωνίας.

Η εταιρεία θεωρεί ότι οι άνθρωποι είναι η καρδιά των επιχειρηματικών λειτουργιών της, οι δημιουργοί της καινοτομίας και οι τελικοί χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Αναπτύσσει δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλουν στο να καλυφθούν άμεσες αλλά και διαχρονικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ προσπαθεί να επιτύχει την επιχειρηματική αριστεία, επιστρέφοντας στην κοινωνία ένα μεγάλο μέρισμα, συνεισφέροντας στη συνεχή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, για το παρόν και το μέλλον και να τους παρέχει την απαραίτητη στήριξη για να ξεπερνούν τα εμπόδια που συναντούν. Γι’ αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ, προσφέρει ευκαιρίες στη μάθηση και την καινοτομία, διαρκή κινητικότητα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί την έμφυτη δύναμή τους που οδηγεί στην πρόοδο. Το πρόγραμμα ΕΚΕ της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ εκτυλίσσεται σε τρεις πυλώνες – εκπαίδευση, περιβάλλον, αθλητισμός – και σε δύο ακροατήρια: το εσωτερικό που απαρτίζεται από ανθρώπους της εταιρείας, και το εξωτερικό.

Στον πυλώνα της εκπαίδευσης στηρίζει την ακαδημαϊκή αριστεία και την καινοτομία. Προσφέρει υποτροφίες μέσα από το ALBA Graduate Business School και την πρωτοβουλία του ExcellenSeas, υποστηρίζει τη νέα γενιά και τις καινοτόμες ιδέες της μέσω του Junior Achievement Greece, και τα TEDx των ελληνικών πανεπιστημίων. Λόγω του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι ιδιαίτερα ευασθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας και χορηγεί σχετικά προγράμματα για αναβάτες και οδηγούς. Επιπλέον, υποστηρίζει τη Library 4 All, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προσφέρει βιβλία για παιδιά στις βιβλιοθήκες σχολείων, ιδρυμάτων και νοσοκομείων για παιδιά.

Το περιβάλλον είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος ΕΚΕ της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, καθώς θεωρεί ότι όλοι οφείλουμε να φροντίζουμε για τη βιωσιμότητά του. Γι’ αυτό στηρίζει πρωτοβουλίες αειφορίας, υιοθετεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και από το 2022 είναι ενεργό μέλος της κοινότητας Just Go Zero, όπου συμμετέχει ανακυκλώνοντας χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό σε όλες τις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο, παράγει το δικό της λίπασμα με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, το οποίο προσφέρει στους εργαζομένους της για οικιακή χρήση, σε γλάστρες και κήπους.

Ο τρίτος πυλώνας είναι ο αθλητισμός, και οι άνθρωποι της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ θεωρούν ότι μοιράζονται πολλά κοινά με τους αθλητές. Η ακεραιότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αριστεία, το ήθος και η ταπεινότητα είναι αξίες που εκφράζονται μέσα από τα σπορ και τους κορυφαίους αθλητές. Οι ίδιες αξίες αποτελούν και τα θεμέλια των σχέσεων που χτίζει η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με τους συνεργάτες και τους πελάτες της και εν τέλει, με την ίδια την κοινωνία. Οι αθλητές και οι αθλήτριες δοκιμάζουν συνεχώς τα όριά τους, ξεπερνούν τους εαυτούς τους, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και γίνονται η έμπνευση για ξεπεραστούν τα δύσκολα εμπόδια. Η εταιρεία μέσω των brands της έχει υποστηρίξει τους μικρούς Έλληνες ιστιοπλόους της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, τους υπερ-αθλητές της ομάδας Ιστιοπλοϊας ΑΜΕΑ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αλλά και τους σπουδαίους Έλληνες πρωταθλητές Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλή, Παύλο Καγιαλή και Νικόλαο Πλυτά.

Μια από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες της εταιρείας όσον αφορά στον αθλητισμό, είναι η στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΝΟΚ). Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2022 ο ΝΟΚ δημιούργησε τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω του προγράμματος Blue Mediterraneo. Τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα αποκτούν τη δυνατότητα της θεραπευτικής επαφής με το υγρό στοιχείο, της ελευθερίας και της κίνησης που προσφέρει η θάλασσα σε όλους. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ενισχύει το έργο του ΝΟΚ και τις προσπάθειες των αθλητών, καθώς κομμάτι της φιλοσοφίας της είναι η πεποίθηση ότι, η δύναμη της κίνησης πρέπει να υπερβαίνει τα όρια, να εμπνέει το μεγαλείο και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Παράλληλα με τις δράσεις της σε εκπαίδευση, περιβάλλον και αθλητισμό, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ προσφέρει σημαντική υποστήριξη στο Humanity Greece, με το οποίο ξεκίνησε να συνεργάζεται ήδη πριν από τις φετινές φωτιές και τις πλημμύρες. Οι δραματικές στιγμές που πολύ πρόσφατα έζησαν οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τις φυσικές καταστροφές, απαιτούν αλληλεγγύη και κινητοποίηση. Η εταιρεία στηρίζει από την πρώτη στιγμή τους πληγέντες, παρέχοντας van από τον στόλο της για μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης από την οργάνωση Humanity Greece. Επίσης, με τη συνδρομή των δικών της ανθρώπων, συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης, που μέσω της οργάνωσης φτάνουν σε κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη για στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα