Ο Μάρτιος ρίχνει αυλαία με μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές τη σημερινή, τελευταία ημέρα του Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα μηνύματα από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της ανατολικής Ασίας, στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα και στην επερχόμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζιπίνγκ την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 με πτώση 0,53%, στην Ιαπωνία ο Nikkei με πτώση 0,81%, ενλω νωρίτερα σημείωνε άνοδο λόγω της υποχώρησης του γεν.

Στην

Ιαπωνία ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών. Οι δαπάνες των νοικοκυριών όμως υποχώρησαν κατά 3,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την πτώση στο 1,7%. Παράλληλα, το ποσοστο των ανέργων μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 2,8%, σε χαμηλό 24 ετών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε 0,11%. Η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο υποχώρησε κατά 3,4% σε μηνιαία βάση, στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 8 ετών. Σημαντική εξέλιξη και η προφυλάκιση της πρώην προέδρου Παρκ Γκουέν Χίε με κατηγορίες διαφθοράς.

Στην Κίνα, ο με άνοδο 0,23%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,65%.

Στο μεταξύ, τα ετήσια κέρδη για Air China, China Eastern Airlines και China Southern Airlines κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων, με τις απώλειες σε ξένο συνάλλαγμα να ανέρχονται σε 11,04 δισ. γουάν ή 1,6 δισ. δολ. Το γουάν υποτιμήθηκε κατά 6,6% έναντι του δολαρίου την περσινή χρονιά.

Στο μέτωπο της οικονομίας, σε υψηλό πέντε ετών διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάρτιο, καθώς οι κυβερνητικές δαπάνες και η άνοδος των τιμών για εργοστασιακά αγαθά, ενίσχυσαν την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο επίσημος ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες τον Μάρτιο από τις 51,6 μονάδες τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία του Μαρτίου, ελαφρώς υψηλότερα των μέσων εκτιμήσεων για 51,7 μονάδες, παραμένουν υψηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση, για οκτώ συνεχόμενους μήνες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε στο 100,52 έναντι καλαθιού νομισμάτων.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, το μπρεντ υποχώρησε κατά 0,25% στα 52,83 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες 0,18% στα 50,26 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα