Ο... κύριος της Κυρίας: Ποιος είναι ο Φίλιπ Μέι;

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί στα βρετανικά ΜΜΕ για την ομοιότητα της Τερέσα Μέι, της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, με την προκάτοχό της, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Πέρα από τα προσωνυμία, η νέα «Σιδηρά Κυρία» ή η «Βασίλισσα του Πάγου», ενδεικτικά της πολιτικής πυγμής των δύο γυναικών, η σύγκριση πλέον επεκτείνεται και στους συζύγους τους.

Οι βρετανικές ταμπλόιντ έχουν ήδη αρχίσει να αποκαλούν τον Φίλιπ Μέι, τον επόμενο «Ντένις Θάτσερ».

Ποιος

είναι όμως ο νέος «πρώτος κύριος» της Βρετανίας;

Ο 57χρονος Μέι, δύο χρόνια μικρότερος από την σύζυγό του, αν και είναι ένας ιδιαίτερα πετυχημένος τραπεζίτης, καταφέρνει να κρατάει τις δραστηριότητες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον πολιτικό στίβο.

Ο Φίλιπ Μέι σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου και γνωρίστηκε με την Τερέσα και στη συνέχεια ξεκίνησε μια μακρά καριέρα στο City του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως fund manager στην De Zoete & Bevan, στην Prudential Portfolio Managers UK κι αργότερα στην Deutsche Asset Management UK, ενώ από το 2005 είναι Relationship Manager στην Capital Group.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 35 χρόνια και η πρώτη τους γνωριμία δεν θα μπορούσε να είναι άσχετη με την πολιτική.

Η πρώτη επαφή έγινε σε ένα ντίσκο πάρτι των Συντηρητικών στο πανεπιστήμιο κι αυτή που τους σύστησε ήταν η Μπεναζίρ Μπούτο, η μετέπειτα πρωθυπουργός του Πακιστάν που δολοφονήθηκε το 2007.

Οι δυο τους γρήγορα έγιναν ζευγάρι και παντρεύτηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1980.

«Ήταν πολύ όμορφος και η έλξη ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή. Χορεύαμε όλο το βράδυ, αν και δεν θυμάμαι καθόλου τη μουσική» δήλωσε η ίδια η Μέι για τη γνωριμία τους, στην Mail. Σύμφωνα με την ίδια αυτό που τους έδεσε ήταν η κοινή αγάπη τους για το κρίκετ, ενώ ο δεσμός τους ισχυροποιήθηκε έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, όταν η Μέι έχασε τους γονείς της, τον πατέρα της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και την μητέρα της από σκλήρωση. Η Μέι ήταν τότε 25 ετών.

Το ζευγάρι μένει πλέον στο χωριό Σόνινγκ στις όχθες του ποταμού Τάμεση και οι γείτονές τους είναι ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ, ο Γιούρι Γκέλερ και ο κιθαρίστας των Led Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα