Ο φόβος για εμπορικό πόλεμο βυθίζει τις τιμές του πετρελαίου

Το πετρέλαιο κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια σε διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών, καθώς οι κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θορύβησαν τους επενδυτές, ενώ τα σχέδια της Λιβύης για αποκατάσταση της παραγωγής κατεύνασαν τους φόβους για κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα

Υόρκη υποχώρησαν 5% αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κλιμάκωσε τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, απειλώντας με δασμούς το ήμισυ σχεδόν όλων των αμερικανικών εισαγωγών από την ασιατική χώρα. Η Λιβύη ξανάρχισε έρευνες σε ένα οικόπεδο- κλειδί που είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα μπορεί να φτάσει στα όρια της.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει μετά την περίοδο που κτύπησε υψηλά τριετίας στην Νέα Υόρκη στις αρχές του μήνα, καθώς η εμπορική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας απειλεί την οικονομική ανάπτυξη. Οι φόβοι εφοδιασμού μειώθηκαν επίσης καθώς η Λιβύη έθεσε ως στόχο την αποκατάσταση των εξαγωγών και οι Η.Π.Α. έδωσαν δείγματα ότι μπορεί να επιδείξουν κάποια ευελιξία στην εκ νέου επιβολή κυρώσεων για την αγορά ιρανικού αργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα