Ο Φλόρενς σαρώνει τις ΗΠΑ: 13 νεκροί - 1,7 εκατ. εκτοπισμένοι

Τους 13 έφτασαν οι νεκροί από την πρωτοφανούς σφοδρότητας πλημμύρες που έφεραν οι ισχυρές καταιγίδες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ μετά το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς.

Τα επίπεδα του νερού σε ορισμένες πόλεις έφθασαν τα 60 εκατοστά έπειτα από δύο ημέρες αδιάκοπτων βροχοπτώσεων

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ έκανε λόγο για «ιστορικές ποσότητες νερού» και προειδοποίησε τους πολίτες που είχαν εκκενώσει να μην επιχειρήσουν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αμερικανικό

Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Φλόρενς είναι πιθανό να εξασθενήσει περαιτέρω πολύ σύντομα, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν ξαφνικές πλημμύρες και να πλημμυρίσουν ποταμοί εξακολουθεί να υφίσταται σε σημαντικό τμήμα της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας.

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα, οι 8 από τους οποίους έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και το μωρό της που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους από πτώση δένδρου, καθώς και άλλα τρία θύματα «ξαφνικών πλημμυρών» σε δρόμους.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το CNN, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται συνολικά σε 13 νεκρούς: εκτός από τους 10 στη Βόρεια Καρολίνα, άλλοι τρεις καταγράφηκαν στη Νότια Καρολίνα, μεταξύ των οποίων μια 61χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε την Παρασκευή όταν το αυτοκίνητό της προσέκρουσε σε δένδρο που είχε πέσει στον δρόμο.

Η καταιγίδα Φλόρενς έφθασε το πρωί της Παρασκευής στη Βόρεια Καρολίνα, συνοδευόμενη από ανέμους 150 χλμ/ώρα. Έκτοτε η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί στα 75 χλμ/ώρα, όμως η βροχή είναι κατακλυσμιαία σε ορισμένες ζώνες της πολιτείας.

«Να ξέρετε ότι η στάθμη του νερού ανεβαίνει με ταχύτητα παντού, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως δεν υποφέρουν από πλημμύρες» προειδοποίησε ο κυβερνήτης Κούπερ.

Πάνω από 1,7 εκατ. είναι οι εκτοπισμένοι, ενώ η θάλασσα κυριολεκτικά ανέβηκε στην ξηρά, μετατρέποντας πόλεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μία τεράστια λιμνοθάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα