Ο φίλος μου ήταν #metonkyriako

Έχω ένα φίλο. Δουλεύει σε μια από τις 4 συστημικές τράπεζες. Σε ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της τραπεζικής αγοράς – με λίγα λόγια, στη τραπεζική της ψηφιακής εποχής (και ας διατηρούνται τα capital controls). Έτσι και αλλιώς, παιδί της ψηφιακής εποχής και ο ίδιος.

Οι πολιτικές τους απόψεις γνωστές σε όλους, ειδικά σε όλους όσοι είναι φίλοι του στο facebook. Στις εκλογές

της Νέας Δημοκρατίας ήταν #metonkyriako, στο πλευρό του οποίου είναι από χρόνια. Πάντα ως εθελοντής. Άλλωστε, έχει την δουλειά του – μια δουλειά που προστατεύει με την αφοσίωση στα καθήκοντα του και την εργατικότητα του και εκείνη του δίνει το ψωμί που τρώει...

Πριν από λίγους μήνες ο φίλος μου είχε κληθεί σε μια κομματική σύσκεψη όπου θα συμμετείχαν κυρίως συνομήλικοι του – τριαντάρηδες όπως και ο ίδιος. Όταν έλαβε την πρόσκληση, έκανε την καταχώριση στο κινητό του και «έκλεισε» την ημερομηνία. Στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι η συνάντηση ήταν σε ...ώρες γραφείου και άλλαξε πρόγραμμα. Σε μια κουβέντα μας αναρωτήθηκε και ο ίδιος για το τι ακριβώς δουλειά κάνουν οι συνομήλικοι του που είχαν την άνεση να συμμετάσχουν στην σύσκεψη. Μαζί του αναρωτήθηκα και εγώ που δεν είχα κανένα έννομο συμφέρον για τις επαγγελματικές ενασχολήσεις των νέων του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Το περιστατικό το θυμήθηκα την ώρα που έβγαιναν τα πρώτα καθοριστικά αποτελέσματα της κάλπης και ο Κυριάκος έκανε την έκπληξη. Μια έκπληξη που εν πολλοίς είχε να κάνει και με τέτοιες μικρές λεπτομέρειες γύρω από τις υποστηρίξεις του – από τη μια, ο τραπεζικός που στάθηκε κοντά ως εθελοντής και από την άλλη, οι πάντα διαθέσιμοι του κομματικού μηχανισμού. Ο πρώτος ήταν συνεχώς στην αγορά, μέσα στο κόσμο, είχε ερεθίσματα της πραγματικής ζωής. Οι άλλοι, ζούσαν στην επικράτεια των κομματικών γραφείων ως επαγγελματίες του «τίποτα»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νίκησε γιατί πέραν όλων των άλλων κατάφερε να κινητοποιήσει δυναμικά στρώματα της κοινωνίας μέσα από την διατύπωση ενός ορθού λόγου και με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων της ψηφιακής εποχής. Οι άλλοι έμειναν στο ...fax και στις λίστες των αποστράτων των κομματικών γραφείων!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα