Ο δήμαρχος μιας μικρής ισπανικής πόλης, αξιοποιεί το brexit για να βοηθήσει την περιοχή του!

Ένας δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη νότια Ισπανία προσφέρει στους ασφαλιστές που έχουν έδρα το Γιβραλτάρ έναν τρόπο να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, τον επόμενο χρόνο.

Ο Juan Franco της La Linea που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου προσκαλεί τους ασφαλιστές που εδρεύουν στα σύνορα με το βρετανικό θύλακα να δημιουργήσουν μονάδες στον δήμο του, στον οποίο κατοικούν περίπου 63.000 άτομα, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες της ΕΕ. Προσφέρθηκε μάλιστα να τους παράσχει

χώρους γραφείου.

"Εάν είναι απαραίτητο, θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το συνεδριακό κέντρο για την προσωρινή υποδοχή των εταιρειών", δήλωσε ο Franco σε τηλεφωνική συνέντευξη. "Άλλα μέτρα μπορούν να διερευνηθούν μακροπρόθεσμα."

Υπάρχουν περισσότερες από 60 ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν στο Γιβραλτάρ, οι οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη δημιουργία μονάδων στην ισπανική ενδοχώρα, σύμφωνα με τον Nigel Feetham, εταίρο της Hassans International Law Firm, η οποία επίσης εδρεύει στο συγκεκριμένο θύλακα. Η επιχείρηση του Feetham έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις με ισπανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το σχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ διατηρώντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στο Γιβραλτάρ.

"Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ δύο κοινοτήτων που έχουν εμπλακεί σε διαμάχες για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Feetham σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Γιβραλτάρ. "Είναι επίσης μια πιθανή λύση για ασφαλιστές με έδρα το Λονδίνο."

Keywords
Τυχαία Θέματα