Ο Μπάφετ «κόβει τη φόρα» της Tesla για «μπάσιμο» στον τομέα ασφάλισης

Η Tesla του Έλον Μασκ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αν μπει στον τομέα ασφάλισης, προειδοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής και ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ.

«Δεν είναι μια εύκολη business», ανέφερε μιλώντας κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway. «Η επιτυχία των αυτοκινητοβιομηχανιών που μπαίνουν στις ασφαλιστικές δραστηριότητες, έχουν τα ίδια ποσοστά επιτυχίας με την είσοδο των ασφαλιστικών στον κλάδο του αυτοκινήτου», είπε.

Όπως

μεταδίδει το CNBC, τον περασμένο μήνα ο Μασκ είπε σε αναλυτές ότι η Tesla θα λανσάρει το δικό της ασφαλιστικό προϊόν μέσα στον Μάιο.

Όπως είχε πει, η Tesla έχει άμεση γνώση για το risk profile κάποιου, καθώς έχει πληροφορίες από τον κλάδο αυτοκινήτου, ωστόσο ο Μπάφετ δεν φαίνεται να πείθεται.

Σημειώνεται ότι το 1/3 των δραστηριοτήτων της Berkshire Hathaway εμπίπτει στον ασφαλιστικό τομέα, κι έχει στο χαρτοφυλάκιό της εταιρείες όπως η ασφαλιστική αυτοκινήτων Geico. Σύμφωνα με τον Μπάφετ η αξία της ξεπερνά τα 50 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα