Ο άγνωστος Χ μετά τις δημοπρασίες

Δεν ξέρω πόσα πράγματα μπορεί να αλλάξουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών στο τηλεοπτικό τοπίο. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μέρος των media δεν βοήθησε να σταθεί η χώρα μέσα στο ευρώ στο παρελθόν, προβάλλοντας λαϊκιστικές θέσεις, χαϊδεύοντας τα αυτιά των τηλεθεατών,όταν έπρεπε να γίνουν οι διαρθρωτικές κινήσεις για παράδειγμα στην περίοδο Γιαννίτση στο ασφαλιστικό. Και επίσης ακόμα και κατά την πορεία προς το Μνημόνιο

ή και στην έναρξη εφαρμογής του πολλά media εκόπτοντο για αντιστάσεις οι οποίες οδήγησαν στην συνέχεια σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Επίσης είναι εντυπωσιακό το πώς μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κατά την διαδικασία των τελευταίων ημερών οι προσφορές γνωστών επιχειρηματιών πολλαπλασιάστηκαν κατά δεκάδες εκατομμύρια, την ώρα που απλές υποθέσεις θα άφηναν στον μέσο παρατηρητή άπειρα ερωτήματα για το πώς τα νούμερα αυτά μπορούν να αποδώσουν σε επιχειρηματικό επίπεδο. Αποφάσεις, όπου μέσα σε λίγες ώρες τα νούμερα των προσφορών ανεβαίνουν τόσο γρήγορα αποκαλύπτουν μια υπεραξία για τις τηλεοπτικές άδειες που δεν περίμενε κανένας. Ποια είναι αυτή και γιατί πληρώθηκαν τέτοια ποσά;

Το κλίμα στα μέσα ενημέρωσης θα παραμείνει φορτισμένο. Είναι άγνωστο πώς θα αναβαθμιστεί ποιοτικά και τελικώς η διαπλοκή θα εξυγιανθεί ουσιαστικά, αν μπορεί μάλιστα σε μια σύγχρονη δημοκρατία με όλα τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της να εξαλειφθεί ποτέ τελείως.

Το πρώτο και βασικό στοιχείο είναι ότι θα πρέπει να περιφρουρηθεί η δημοκρατία,που συχνά οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με εκείνα, τα οποία τα μέσα επιχειρούν να χειραγωγήσουν. Αυτό η σημερινή κυβέρνηση το γεύτηκε και θα πρέπει να το φυλάττει ως κόρην οφθαλμού.

Οι επικοινωνιακές κορώνες όπως πάντα επιβεβαιώνεται έχουν κοντά πόδια όταν λείπει η ουσία και τα στοιχεία εκείνα που πείθουν το ένστικτο της κοινωνίας. Το μόνο που φαίνεται προς το παρόν σίγουρο είναι τα 245 εκατ που η κυβέρνηση, θα βγει να πει ότι θα πάνε σε κοινωνική πολιτική.

Από εκεί και πέρα όμως; Περιμένει κανείς να δει τι θα αλλάξει ώστε ο λαϊκισμός να υποκατασταθεί από δημοσιογραφία που θα προάγει το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον στον βαθμό που δεν θα εξυπηρετεί πρωτίστως πάσης φύσεως συμφέροντα. Αυτός είναι ο μεγάλος άγνωστος Χ, πέραν της αποκατάστασης της τάξης στο τηλεοπτικό τοπίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα