Ο Αμπράμοβιτς ψάχνει τρόπους να μην πληρώσει το δικό του... ΕΝΦΙΑ

Λίγο μετά που ο Abramovich αγόρασε το πολυτελές Château de la Croë πριν από μια δεκαετία στην αποκλειστικής χρήσης χερσόνησο Cap d'Antibes στη νότια Γαλλία, η εφορία του κτύπησε την πόρτα.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δήλωσε, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, ότι είχε υποεκτιμήσει το ακίνητο που χρησιμοποιεί για τις διακοπές του και δεν είχε πληρώσει το φόρο περιουσίας που του αναλογούσε το 2006 και το 2007. Η φορολογική υπηρεσία αξιολόγησε το ακίνητο σε

περίπου 41.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο συγκρίνοντάς το με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων παρόμοιων διαστάσεων την εποχή εκείνη.

Από τότε, ο Abramovich έχει προσπαθήσει να βρει διάφορους τρόπους προκειμένου να μην πληρώσει το ποσό ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλαν οι φορολογικές αρχές. Η τελευταία προσπάθειά του, η οποία περιελάμβανε μια καταγγελία ότι η νέα φορολογική δήλωση δεν του παραδόθηκε προσωπικά, απορρίφθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας.

Χτισμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1920 για έναν μεγιστάνα εφημερίδων σε μια λεπτή έκταση γης που τώρα αναγνωρίζεται ως κόλπος του δισεκατομμυριούχου, το κάστρο είναι γνωστό ότι ήταν η κατοικία αρκετών μελών βασιλικών οικογενειών. Ο βασιλιάς Edward VIII μετακόμισε εκεί αμέσως μόλις παραιτήθηκε από το στέμμα το 1937 για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Wallis Simpson. Ο βασιλιάς Leopold Β 'του Βελγίου, η τελευταία Βασίλισσα της Ιταλίας, και ο Farouk Α της Αιγύπτου, έζησαν επίσης εκεί.

Το αρχοντικό ανήκε στη δεκαετία του 1950 sτον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της ναυτιλίας, Αριστοτέλη Ωνάση και αργότερα από τον δια βίου αντίπαλό του Σταύρο Νιάρχο. Μια πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος της ιδιοκτησίας στη δεκαετία του 1970 και παρέμεινε εγκαταλελλειμμένη για δεκαετίες μέχρι την απόκτηση της εκ μέρους του Abramovich.

Ο εκπρόσωπος του Abramovich, John Mann αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα