Ο Αμπντεσλάμ ήθελε να «ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς», αλλά «έκανε πίσω»

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο βασικότερος ύποπτος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη χθες Παρασκευή στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε στις βελγικές αρχές ότι "ήθελε να ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς" τη νύχτα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, όμως άλλαξε γνώμη, δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Ο Σαλά Αμπντεσλάμ σήμερα

κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι- και το επαναλαμβάνω:

"Ήθελε να ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς όμως υποχώρησε" επισήμανε ο Φρανσουά Μολέν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αρχική κατάθεση του Αμπντεσλάμ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε επιφύλαξη.

Αρνείται την έκδοσή του στη Γαλλία

Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δήώσε πως ο πελάτης του συνεργάζεται με την αστυνομία, αλλά θ' αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία.

«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θ' αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία,» δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι.

Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα