Ο Helmut Schleweis πίσω από τη ριζική αναδιάρθρωση του γερμανικού τραπεζικού τοπίου

Ο Helmut Schleweis δεν είναι ένα όνομα με την εμβέλεια άλλων τραπεζικών στελεχών της Γερμανίας, όπως του Paul Achleitner ή του Christian Sewing, αλλά θα μπορούσε στο τέλος να έχει κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία από τα στελέχη της Deutsche Bank AG στον μεγαλύτερο τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης.

Ο 64χρονος επικεφαλής της Γερμανικής Ένωσης Αποταμιευτικών Τραπεζών DSGV είναι

ο απίστευτος αρχιτέκτονας ενός φιλόδοξου σχεδίου που θα μπορούσε να δημιουργήσει την δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γερμανίας ενοποιώντας αρκετά περιφεριακά "ταμιευτήρια" που διοχετεύουν χρήματα για λογαριασμό τοπικών δημόσιων αποταμιευτικών ιδρυμάτων, σε μεγαλύτερους δανειολήπτες. Η ευτυχής κατάληξη του σχεδίου θα είναι το αποκορύφωμα μιας συστηματικής προσπάθειας που εξελίσσεται επί μια δεκαετία, με σκοπό την αναδιάρθρωση του τομέα.

Ο Schleweis, ο οποίος έχει περάσει όλη την καριέρα του στο σύστημα των Ταμιευτηρίων, ήταν το πρόσωπο- έκπληξη που επελέγη πριν από ένα χρόνο ως επικεφαλής της ένωσης που αντιπροσωπεύει περισσότερα από 500 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του δημόσιου τομέα. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους διορισμούς με πολιτικά κριτήρια, ο Schleweis έχει δεκαετίες πρακτικής εμπειρίας. Έχει καταστήσει σαφές στα σπάνια δημόσια σχόλιά του ότι απαιτείται αλλαγή για να εξαλειφθεί η πολυπλοκότητα του κατακερματισμένου τραπεζικού συστήματος.

"Η εποχή των παραδοσιακών πιστωτικών ιδρυμάτων έχει τελειώσει", δήλωσε σε συνέντευξή του σε εμπορική έκδοση του Sparkasse (αποταμιευτικές τράπεζες) τον Μάρτιο, δύο μήνες μετά το διορισμό του ως προέδρου της DSGV. "Τώρα είναι η στιγμή που χρειαζόμαστε ισχυρά κορυφαία ιδρύματα - ή ένα ισχυρό κορυφαίο ίδρυμα", πρόσθεσε

Keywords
Τυχαία Θέματα