Ντράγκι: Περιμένουμε στοιχεία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Επιμένει στο θέμα και τη σημασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δηλώνοντας πως περιμένει τα σχετικά στοιχεία και την αξιολόγηση των θεσμικών οργάνων σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε πως είναι σημαντικό να προχωρήσει η εκκρεμότητα καθώς μέσω των πλειστηριασμών θα μειωθούν τα «κόκκινα»

δάνεια στις ελληνικές τράπεζες.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου υπήρξε συζήτηση για την ελληνική οικονομία και την ανάγκη να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και να κλείσουν τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα, το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε «καμία αντιπαράθεση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ειδικότερα, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι ιδίως στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους. Τέλος, σημείωσε ότι τα θεσμικά όργανα αναμένεται να το εξετάσουν κατά τις αρχές Μαρτίου, οπότε θα είναι διαθέσιμες κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες.

Ανέφερε επίσης ότι δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο της ΕΚΤ, αλλά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ερώτηση για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό ο επικεφαλής της ΕΚΤ απάντησε ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η κρίση τόσο δυσκολότερη είναι η επίτευξη του στόχου. Η συνεχιζόμενη βελτίωση της κατάστασης όμως πρέπει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη ότι ο στόχος θα επιτευχθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα