Ντι Μάιο σε Κομισιόν: Είστε άδικοι με τη Ρώμη - Αλλά θέλουμε διάλογο

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ιταλία επιθυμεί εποικοδομητικό διάλογο με την Κομισιόν σχετικά με τον προϋπολογισμό της, ωστόσο θεωρεί πως οι Βρυξέλλες είναι άδικες απέναντι στη Ρώμη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Ιταλία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ λόγω του αυξανόμενου χρέους της, κατάσταση που δικαιολογεί την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εκ μέρους

των Βρυξελλών.

«Θα πάμε στην Ευρώπη και θα καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε με υπευθυνότητα, όχι να καταστρέψουμε αλλά να χτίσουμε», ανέφερε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αλλά είναι πολύ ενοχλητικό ότι κάθε μέρα εφευρίσκεται ένας νέος τρόπος για να μιλήσουν άσχημα για την Ιταλία και την κυβέρνησή της» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι και άλλες χώρες είχαν οδηγήσει τα ελλείμματά τους υψηλότερα από το όριο που προβλέπει η Ε.Ε. αλλά δεν υπέστησαν κυρώσεις όπως η Ιταλία. Πρόσθεσε πως η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, την οποία έχουν επικρίνει οι Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα