Νταβούτογλου προς ΕΕ: Πάρτε συγκεκριμένα μέτρα για το προσφυγικό - Δεν είναι θέμα χρημάτων

Να λάβει μέτρα προκειμένου να βοηθήσει την Τουρκία να αναχαιτίσει τη ροή των μεταναστών, ζήτησε για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Αιχμέτ Νταβούτογλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δεν ζητούμε χρήματα, δεν διαπραγματευόμαστε για χρήματα (...) για εμάς, είναι ανθρωπιστικό καθήκον και όχι πρόβλημα που αφορά οικονομική βοήθεια", είπε ο Νταβούτογλου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Ελπίζω ότι τα επόμενα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας ότι

η χώρα του έχει ήδη δαπανήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

«Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για αυτά τα δύστυχα ορφανά, για τα θύματα της συριακής τραγωδίας. Όμως, δεν πρόκειται για ένα γερμανικό πρόβλημα, για τουρκικό πρόβλημα ή ακόμη και για συριακό πρόβλημα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα», τόνισε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και η συζήτησή τους αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα