Ντάισελμπλουμ: Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι απαίτηση όλων

Διπλωματικός (έναντι του ΔΝΤ) αλλά και ξεκάθαρος ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με το ποιες είναι οι απαιτήσεις της Ευρωζώνης από την Ελλάδα.

Απατώντας σε ερώτηση - προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup -αναφορικά με το εάν παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών για την Ελλάδα και τι εκτιμά για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι «η επίτευξη ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος

είναι απαίτηση όλων και όχι μόνο του ΔΝΤ. Το πως θα επιτευχθεί αυτό είναι κάτι το οποίο εξετάζεται από τους αρμόδιους θεσμούς.

Αυτό που εμείς ζητάμε είναι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και διατήρηση του προγράμματος σε ορθή τροχιά προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού.

Σήμερα οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις και θα συζητήσουμε εκτενώς το θέμα».

Τι αναμένεται από το σημερινό Eurogroup

Την ακριβή ημερομηνία άφιξης των ελεγκτών αλλά, κυρίως, τις αξιώσεις τους για νέα μέτρα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, αναμένει να μάθει αύριο ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες – και σε 200 μέτρα απόσταση από το κτίριο όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου και επανέναρξης των συνομιλιών στην Αθήνα εκτιμάται η ερχόμενη Πέμπτη. Οι επαφές αναμένεται να κλείσουν ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδος (στις 17 ή 18 Μαρτίου). Ουσιαστικά η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει γίνει και από κάθε πλευρά έχουν υπολογίσει τι μέτρα χρειάζονται για να «βγει» ο λογαριασμός που θα σταλεί στους Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα