Νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου - Πότε καταβάλλονται επιδόματα

Μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι πληρωμές συντάξεων, πρώτη δόσης επιδόματος παιδιού από το ΟΠΕΚΑ και Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πιο αναλυτικά, οι συντάξεις Απριλίου 2019 θα ξεκινήσουν να πληρώνονται από την Τετάρτη (27 Μαρτίου), ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει η πίστωση στους δικαιούχους του ΚΕΑ. Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.
-Αντί της 1ης

Απριλίου, οι συντάξεις του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ θα πληρωθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

-Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου.
- Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και εκείνες των υπόλοιπων Ταμείων του υπουργείου Εργασίας.
-Οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρωθούν την Τρίτη 2 Απριλίου.

Επίδομα παιδιού

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 26 Μαρτίου (12:00). Για τη χορήγηση της δόσης του α΄ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περυσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

ΚΕΑ

Από τις απογευματινές ώρες της 27/03/2019 θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την 28/03/2019. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα