Νέο χτύπημα στη Γαλλία σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές

Τη Γαλλία είχαν ως στόχο και πάλι οι τζιχαντιστές, ωστόσο, αποφάσισε εσπευσμένα να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε επίσης κατηγορίες για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες σε έναν από τους κύριους υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος ήδη κατηγορείται σε σχέση με τις επιθέσεις

στο Παρίσι.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι προκύπτει από πολλά στοιχεία της έρευνας πως αρχικός στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν να πλήξει ξανά τη Γαλλία. Ωστόσο η οργάνωση αιφνιδιάστηκε από την ταχεία εξέλιξη της έρευνας και τελικά αποφάσισε βιαστικά να πραγματοποιήσει επίθεση πιο κοντά, να χτυπήσει τις Βρυξέλλες» δήλωσε ο εισαγγελέας δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του Αμπρινί.

Με τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού υπόπτου, στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου, η βελγική αστυνομία κατάφερε μεγάλο πλήγμα στον πυρήνα των τρομοκρατών.

Την Παρασκευή, η βελγική δικαιοσύνη συνέλαβε τον Βελγο-μαροκινό Μοχάμεντ Αμπρινί, 31 ετών, παιδικό φίλο των αδελφών Αμπντεσλάμ, ο οποίος καταζητείτο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και ο οποίος ήταν όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος «ο άνδρας με το καπέλο» που συνόδευε τους δύο καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις 22 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα