Νέες θέσεις, νέες ευκαιρίες!

του Κώστα Τσαούση

Φαντάζει μακρινή, πολυκαιρισμένη η ρήση του Ιταλού διανοητή της σημειολογίας της καθημερινής ζωής Ουμπέρτο Εκο για τον Αύγουστο... Και όμως όπως φάνηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων όχι μόνο υπάρχουν ειδήσεις – φρέσκες ειδήσεις το πιο ζεστό μήνα της χρονιάς- αλλά και ειδήσεις για το μέτωπο

της ανεργίας των νέων και την έμμεση απάντηση στο κρίσιμο ζήτημα του brain gain.

Πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο μια ανοικτή πρόσκληση για θέσεις εργασίας. Μην πάει το μυαλό σας – προς Θεού! - στον ΟΑΕΔ. Το VentureFriends (VF) – το δραστήριο και δυναμικό fund που αγαπάει τις startups- έκανε μια «σούμα» των θέσεων ευθύνης για νέους συνεργάτες στις εταιρείες που εκείνο συμμετέχει.

Απευθύνθηκα στον φίλο Στέφανο Κατσίμπα, έναν εκ των partners του fund που γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την «σούμα» και τις ανάγκες. Είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί και να μου στείλει ένα μικρό πινακάκι. Από μια πρώτη ανάγνωση προκύπτουν δύο ενδιαφέροντα στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι συνολικά οι νέες θέσεις ευθύνης που έχουν ανοίξει είναι 27 – ένα πολύ καλό ποσοστό όταν κανείς γνωρίζει ότι το σύνολο των απασχολουμένων σε αυτές τις 10 εταιρείες ( σε δραστηριότητες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό) είναι κοντά στους 240-250. Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν έχουμε μόνο tech θέσεις ευθύνης αλλά και θέσεις που αφορούν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Οι θέσεις που άνοιξαν αφορούν τις παρακάτω εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το fund: e-table.gr,Viral Loops, Blueground, Douleutaras, Welcome ,Blendo, Flashchat, Project Agora, ContactPigeon, Convibo.

Πιο συγκεκριμένα, 4 στην e-table.gr, 1 στην Viral Loops, 6 στην Blueground, 5 στην Douleutaras, 2 στην Welcome, 3 στην Blendo, 1 στην Flashchat, 3 στην Project Agora, 1 στην ContactPigeon, 1 στην Convibo.

Οι ενδιαφερόμενοι ας δουν συγκεκριμένα τις απαιτήσεις και τα ζητούμενα της κάθε νέας θέσης εδώ: http://www.venturefriends.vc/en/opportunities

Keywords
Τυχαία Θέματα