Νέα βουτιά στις ευρωαγορές - Σε bear market ο DAX

Καθώς πληθαίνουν τα απογοητευτικά μάκρο και οι φωνές για επικείμενο κραχ, αυξάνονται οι ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Τόσο τα εταιρικά ομόλογα όσο και οι μετοχές πρόκειται να καταγράψουν ετήσιες απώλειες και στις δυο μεριές του Ατλαντικού, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριν από μια δεκαετία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,14% στις 343,26 μονάδες, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται αυτήν την ώρα και οι δείκτες της

Wall Street.

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί μπροστά στην απειλή της ύφεσης και της αβεβαιότητας, στον απόηχο των πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα και την Ευρωζώνη.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,86% κι έκλεισε στις 10.772,20 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,05% στις 6.773,24 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,11% στις 4.799,87 μονάδες.

Ο DAX έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τα υψηλά του (bear market)

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 1,15% κι έκλεισε στις 18.693,45 μονάδες, παρά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες το βράδυ και ύστερα από 4 ώρες συνομιλιών ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, και οι δύο αντιπρόεδροι Matteo Salvini και Luigi Di Maio σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι συμφώνησαν συγκεκριμένα για τα επιπλέον ποσά που πρέπει να εξοικονομηθούν έτσι ώστε να υπάρξει μια τελική συμφωνία με την Κομισιόν και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα