Νέα πολιτική κρίση στην Ισπανία - Ο Σάντσεθ προσπαθεί να τη μετατρέψει σε πλεονέκτημα

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Carmen Monton παραιτήθηκε από ένα διευρυνόμενο σκάνδαλο σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα που της χορηγήθηκαν από ένα πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Η παραίτηση της υπουργού Υγείας, έπληξε τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Pedro Sanchez.

Η Monton εγκατέλειψε τη θέση της μετά από αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο King Juan Carlos

με αντικανονικά μέσα.

"Οι Ισπανοί άνδρες και γυναίκες έχουν έναν θαυμάσιο πρωθυπουργό", δήλωσε η Monton σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη. "Για να μην τον επηρεάσει αυτή η κατάσταση, είπα στον πρωθυπουργό την απόφασή μου να παραιτηθώ".

Η κ. Maria Luisa Carcedo, υψηλόβαθμη επίτροπος για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, θα αντικαταστήσει την Monton, δήλωσε η κυβέρνηση σε μια δήλωση που δημοσιοποιήθηκε ηλεκτρονικά.

Η αποχώρησή της από την κυβέρνηση πλήττει τον Sanchez, ο οποίος εξοβέλισε τον προκάτοχό του, τον Mariano Rajoy τον περασμένο Ιούνιο, κερδίζοντας την πρόταση δυσπιστίας στο ισπανικό κοινοβούλιο, καθώς η αντίδραση εναντίον της πολιτικής διαφθοράς απόκτησε δυναμική. Παρόλα αυτά, μπορεί τώρα να μετατρέψει την δυσάρεστη γι αυτόν κατάσταση σε πλεονέκτημα, φέρνοντας στο επίκεντρο τον Pablo Casado, τον διάδοχο του Rajoy στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης ερωτήματα σχετικά με ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα που απονέμεται από το ίδιο πανεπιστήμιο, το οποίο χορήγησε τον επίδικο τίτλο στην Monton.

Keywords
Τυχαία Θέματα