Νέα μεγάλη πτώση άνω του 4% για τις πετρελαϊκές τιμές

Νέα «βουτιά» άνω του 4% κατέγραψαν οι πετρελαϊκές τιμές στη συνεδρίαση της Τρίτης, φτάνοντας έτσι στο κατώτερο σημείο τους από τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 4,2% στα 81,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού WTI έχασε 4,3% με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στα 77,37 δολάρια, κάτω δηλαδή και από το όριο των 78 δολαρίων.

Οι τιμές βρίσκονταν σε μια φάση διόρθωσης το τελευταίο διάστημα, καθώς τα χειρότερα σενάρια που αφορούσαν την πιθανότητα ο πόλεμος στο Ισραήλ να πυροδοτήσει μια ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν

επιβεβαιώθηκαν.

Μάλιστα, ακόμη και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας να επιβεβαιώσουν προ ημερών τις περικοπές στα επίπεδα παραγωγής τους είχε φέρει μόλις μια πρόσκαιρη -όπως αποδείχτηκε- άνοδο των τιμών. Κι αυτό διότι οι σημερινές εξελίξεις από την Κίνα ήρθαν να φουντώσουν την ανησυχία των επενδυτών για τα επίπεδα ενεργειακής ζήτησης, επιφέροντας έτσι νέο πλήγμα στις τιμές.

Η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η Κίνα, ανακοίνωσε νέα πτώση στα επίπεδα των εξαγωγών της, κατά 6,4% σε ετήσια βάση, ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο από την κάμψη ύψους 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μάλιστα, επρόκειτο για τον έκτο μήνα καθοδικής πορείας του δείκτη που αντανακλά την αποδυνάμωση της εξαγωγικής και βιομηχανικής μηχανής της χώρας σε ένα διάστημα που συνολικά οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΝ: Πώς οι καταναλωτές θα ρίξουν το ενεργειακό κόστος από το 2024

Μυτιληναίος: Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, δεν φεύγουμε από τη χώρα

Τουρκία: Άντλησε 2,5 δισ. δολάρια στην πρώτη επιτυχημένη δημοπρασία ομολόγων από τις εκλογές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα