Νέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές και τον Απρίλιο

Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα που θα παραμείνουν κλειστές και τον Απρίλιο ανακοινώνει ο υπ. Χρήστος Σταϊκούρας. H αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη. Δεν περιορίζεται από ρήτρα για τον τζίρο.

Πρόκειται για ένα πρόσθετο, έκτακτο βοήθημα ειδικού σκοπού με βάση τον τζίρο του 2019, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές για τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η έτακτη ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις με έως 50 εργαζόμενους και τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

-1000

ευρώ για επιχειρήσεις με μηδέν έως 5 εργαζόμενους,

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους

-4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις από 21 έως 50 εργαζόμενους

Για επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερο από 15 μέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό του ανάλογου ποσού.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε καμία κράτηση και η εισφορά δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς δημόσιο, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ.

Διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση, καθώς το ποσό είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση στο εισόδημα των επιχειρηματιών.

Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 100.000. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ και θα δοθεί εντός Μαΐου και, σε κάθε περίπτωση, μετά από την καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

Διαβάστε ακόμη

Εντός του 2021 ο διεθνής διαγωνισμός για το Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο

Έχει σύννεφα απόψε στον Ελλάκτωρα, αειφορία, υγεία και ευεξία στη ΔEH με το αζημίωτο και πολύ ενδιαφέρον για τη Λάρκο

Ίλυδα: Ο expert του λογισμικού για τις φαρμακαποθήκες και η… ώρα των self tests

Keywords
Τυχαία Θέματα