Ν. Παππάς: Τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης έχουν φανεί

Την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δεν λείπει τίποτα καθώς μπαίνει σε μια νέα σελίδα αφού οι δυνατότητες ανάκαμψης έχουν διαφανεί, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Όπως τόνισε «δεν λείπει τίποτα στην Ελλάδα, μπαίνει σε μια νέα

σελίδα. Οι δυνατότητες ανάκαμψης έχουν διαφανεί.

Υπάρχει μια συμφωνία που φαίνεται ότι αποδίδει και αν τηρηθούν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας του Ιουλίου θα μπούμε οριστικά σε ένα κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία», ενώ επισήμανε ότι η συμφωνία θα καταστήσει την Ελλάδα πιο δυνατή.
Μιλώντας για την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής την χαρακτήρισε προσαρμογή στην ανάγκη των καιρών.

«Το γεγονός ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει προοπτικές ανάκαμψης είναι εξαιτίας και των υποδομών. Είναι σημαντικός κλάδος της οικονομίας που παράγει καινοτομία, δεν ερχόμαστε εδώ να ανακαλύψουμε την Αμερική. όταν λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει ανάπτυξη αυτού του κλάδου» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Όπως είπε, «Θα εστιάσουμε στις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου και θα στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε καταθέσει σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής το οποίο εκτιμούμε ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία γενικότερα»,. Μίλησε ακόμα για δράσεις ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτεχνιών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Έκανε λόγο, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της γεωγραφικής στρατηγικής της θέση κι αν θέλει να το εκμεταλλευτεί πρέπει να εστιάσει στις υποδομές.

Τόνισε, τέλος, ότι καμία κοινωνική τάξη δεν πρέπει να μένει έξω από τα οφειλή της ψηφιακής οικονομίας χαράσσοντας έναν ορίζοντα μέχρι το 2021 για την ανάπτυξη της πληροφορικής και της ψηφιακής οικονομίας ώστε «να φτιάξουμε ένα συνολικό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό».

«Σε όλη τη χώρα ψηφιακό σήμα. Οφείλει η Πολιτεία να διευκολύνει όλους τους πολίτες και να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες όπου κι αν βρίσκονται», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα