Μυτιληναίος: Κέρδη και υψηλή ρευστότητα βλέπουν οι αναλυτές

Η κερδοφορία του 2019 και η παραγωγή υψηλής ρευστότητας που μείωσε δραστικά τον δανεισμό σε επίπεδα 390 εκατ.ευρώ , ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους αναλυτές μετά την τηλεδιάσκεψη της Μυτιληναίος με τους αναλυτές.

Ειδικότερα, τα κύρια σημεία των αναλύσεων έχουν ως εξής :

Euroxx: Καθοδήγηση για 200 εκατ. κέρδη

Τα όσα είχε πει στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου για την χρήση του 2019 επιβεβαίωσε στην συνδιάσκεψη των αναλυτών ο κ. Μυτιληναίος, καθώς ανέφερε ότι η καθοδήγηση (guidance) κινείται στα 200 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη

μετά φόρων,σύμφωνα με την Euroxx χρηματιστηριακή.

Μάλιστα, περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν. Επιπλέον, όπως πρόσθεσε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ( Εbidta ) θα διαμορφωθούν σε 400 εκατ. ευρώ ενω οι πωλήσεις θα υπερβούν τα 2 δισ ευρώ.

Ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι περιμένει μια εξαιρετική χρονιά, κυρίως λόγω της μονάδας του Αλουμινίου. Σ ότι αφορά τα μελλοντικά επενδυτικά πλάνα, είπε ότι η τελική επενδυτική απόφαση για την νέα μονάδα αλουμίνας θα πρέπει να είναι έτοιμη στα τέλη της χρονιάς είτε στις αρχές του 2020. Η Euroxx επικεντρώθηκε και στην σημαντική μείωση του δανεισμού , καθώς αυτός πλέον ανέρχεται στα 390 εκατ. ευρώ απο 520 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2018 και 568 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2017.

IBG: Ευελιξία απο την μείωση του χρέους για νέες επενδύσεις

Η χρηματιστηριακή ΙBG τονίζει πως "Παρά το αργό ξεκίνημα για τον τομέα ρεύματος και τις καθυστερήσεις στα έργα, ο όμιλος κατάφερε σταθερά αποτελέσματα, που υποστηρίζονται απο μια ισχυρή απόδοση του τομέα Αλουμίνου, και ειδικά της μονάδας Αλουμίνας. Επιπλέον, ο όμιλος δημοσίευσε σημαντική παραγωγή ρευστότητας που μείωσε τον δείκτη χρέος / Ebidta στο χαμηλό 1,3, προσφέροντας μια σημαντική ευελιξία γαι τον νέο επενδυτικό κύκλο, δίχως να θυσιαστεί μια υγιής μερισματική πολιτική. Η χρηαμτιστηριακή επανέλαβε την σύσταση αγοράς για την μετοχή.

Πειραιώς : Υπεραπόδοση

Η Πειραιώς χρηματιστηριακή αναμένει οι τιμές της Αλουμίνας να παραμείνουν σε ανυψωμένα επίπεδα το 2019, άνετα πάνω απο το κόστος εξόρυξης της Αλουμίνας 240 δολαρίων/ τόνο, ως εκ τούτου, υποστηρίζονται τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Εαν ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη για 400 εκατ. Ebidta το 2019 , η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα απίστευτα χαμηλό δείκτη EV/ebidta που κινείται στι 3,5. Γι αυτό η Πειραιώς επανέλαβε την σύσταση υπεραπόδοσης.

Wood : Καθαρά κέρδη στα 2056 εκατ. ευρώ

Συνολικά, τα αποτελέσματα επαναβεβαίωσαν, τις σταθερές λειτουργικές τάσεις και την ισχυρή παραγωγή ρευστότητας ( με μια εντυπωσιακή μείω του καθαρού χρέους το 2018 ). Οι προοπτικές για το 2019 παραμένουν θετικές που καθοδηγούνται απο την ισχυρή απόδοση του Αλουμινίου, και απο την ανύψωση απο κοινού του κατασκευαστικού τομέ και του τομέα ρεύματος κια φυσικού αερίου. Η Wood είναι βέβαιη για Ebidta 370 εκατ.ευρώ και για καθαρά κέρδη 205 εκατ. ευρώ, που υποδεικνύει ένα δείκτη P/E 6 και δείκτη EV/ Ebidta στο 4,5.

Keywords
Τυχαία Θέματα