Μueller: Aπολογείται για το σκάνδαλο της VW κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen ανέφερε πως θα επιμείνει στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας και συνεχίζει να θεωρεί τις ΗΠΑ ως κεντρική αγορά. Οι δηλώσεις του έγιναν τη στιγμή που τα στελέχη της εταιρείας θα πρέπει να παραβρεθούν σε συναντήσεις με τις αρχές των ΗΠΑ μετά από την παραδοχή της VW για το σκάνδαλο των ντιζελοκίνητων μοντέλων της. Ο Matthias Mueller

ανέφερε πως "Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Γνωρίζουμε πως απογοητεύσαμε τους πελάτες μας, τις αρχές και το κοινό στις ΗΠΑ και απολογούμαι για ό,τι πήγε στραβά στην εταιρεία".

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βρίσκεται στο μέσον περίπλοκων συζητήσεων με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) για την πιθανή επιδιόρθωση σε 480.000 αυτοκίνητα με δίλιτρες μηχανές ντίζελ. Η EPA ανέφερε πως οι συνομιλίες αυτές δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε λύση. Την ίδια ημέρα της δήλωσης της Υπηρεσίας, το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχώρησε σε μήνυση κατά της Volkswagen η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ποινές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4,8% στα 5,8 εκατ. αυτοκίνητα το 2015, κάτι που συνιστά την πρώτη πτώση εδώ και 11 χρόνια.

Ο Mueller θα συναντηθεί με την επικεφαλής της ΕΡΑ, Gina McCarthy την Πέμπτη για να προσπαθήσει να βρει λύση. Ο CEO της VW ανέφερε πως η εταιρεία θα προσθέσει περίπου 20 υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη λίστα παραγωγής της μέχρι το 2020. Η εταιρεία ήδη επενδύει 900 εκατ. δολάρια για την παραγωγή ενός SUV για την αμερικανική αγορά την οποία ο ίδιος ο Mueller υπογράμμισε πως "πρέπει να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα