Μουζάλας: Η προσφυγική κρίση θα κρατήσει 2-3 χρόνια

Η κατάσταση αυτή με τους μετανάστες στη χώρα μας θα κρατήσει για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.

Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας από χώρα «transit», μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Είμαστε σε μια ενδιάμεση φάση, από χώρα transit γινόμαστε χώρα εγκατάστασης», φέρεται να δήλωσε.

Ο

υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι σημείωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους. Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί». Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε μιλώντας στους δημάρχους ότι η Ειδομένη θα παραμείνει κλειστεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα