Μοσκοβισί: Αναγκαία τα στοιχεία που ζητάμε για να έρθουμε στην Αθήνα

Την ιδιαίτερα σημασία του ασφαλιστικού στην διαπραγμάτευση Αθήνας – θεσμών, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, με φόντο το τέλος της αξιολόγησης.

Μετά το πέρας του Γιούρογκρουπ της Πέμπτης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα του σύντομα να αναχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για την Αθήνα, όπου ευελπιστεί, όπως είπε, να έχουν οι θεσμοί στα χέρια τους «άμεσα κάποια οικονομικά δεδομένα».

«Στην καρδιά των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα

το συνταξιοδοτικό, όπου αυτή τη στιγμή γίνεται ανταλλαγή απόψεων», είπε ο κ. Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε την πρόοδο της Αθήνας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αφού όπως είπε «έγιναν πολλές σε λίγους μήνες», ενώ έκανε λόγο για «αλλαγή του κλίματος (θεσμών-Αθήνας), το οποίο πρέπει να «διατηρηθεί για να έρθει η ανάκαμψη».

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μας επιτρέψει να μιλήσουμε για το χρέος με το ΔΝΤ, πράγμα θεωρούμε ότι είναι αναγκαιότητα», τόνισε σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι των δανειστών χρειάζονται «δημοσιονομικά δεδομένα για να μπούμε σε συζήτηση με τις ελληνικές αρχές». Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα στοιχεία «αναγκαία» για να επισκεφτούν οι θεσμοί την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα