Μοσκοβισί: Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΔΝΤ

Το Ταμείο δεν πρόκειται να φύγει, το μήνυμα του Π. Μοσκοβισί - Πρώτα συμφωνία, κατόπιν αξιολόγηση και στο... βάθος το χρέος

Απόλυτα ξεκάθαρος, για μία ακόμη φορά, αναφορικά με την πρόθεση των Ευρωπαίων το ΔΝΤ να παραμείνει βασικός «παίκτης» στο ελληνικό πρόγραμμα, ήταν ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ

μαζί μας», τόνισε ο Επίτροπος Μοσκοβισί και προσέθεσε ότι «η Επιτροπή είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε, κάτι που δεν θα πράξουμε, χωρίς το ΔΝΤ».

Αναφορικά με το θέμα του ελληνικού χρέους και της ενδεχόμενης ελάφρυνσής του, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε τη γνωστή θέση της Ευρωζώνης, ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κατόπιν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.

"Οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος θα έρθει μετά τη θετική κατάληξη στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος- ένα βήμα το οποίο θα ξεκλειδώσει και τις νέες δόσεις χρηματοδότησης. "Ας κινηθούμε βήμα-βήμα. Το πρώτο βήμα είναι να καταλήξουμε στην αξιολόγηση του προγράμματος. Εάν το καταφέρουμε αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος", ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Keywords
Τυχαία Θέματα