Μόνο η δόση στο σημερινό Eurogroup – Εκτός ατζέντας βασικά θέματα
του Αργύρη Παπαστάθη
Στο Eurogroup θα βρεθεί σήμερα υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό διακύβευμα, καθώς ούτε το χρέος θα συζητηθεί ούτε τίθεται κάποιο ερώτημα για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευθεί μέσα στη βδομάδα.
Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης «το Eurogroup θα ενημερωθεί για το ότι η Ελλάδα έχει πλέον εκπληρώσει τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τρίτης επανεξέτασης του προγράμματος
Η Βελκουλέσκου και ο «καυτός» Μάιος
Παραλλήλως η Ντέλια Βελκουλέσκου συζητάει με τα μέλη του Euro Working Group τη γραμμή σύγκλισης πάνω στο ελληνικό χρέος. Κατά τις πληροφορίες αυτό θα συμβεί το αργότερο ως τις αρχές Απριλίου και τον ίδιο μήνα, με βάση τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων, το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει και το δικό του μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι στη διαπραγμάτευση στο Hilton στις αρχές Μαΐου το Ταμείο θα είναι πια πρώτη φορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισότιμος εταίρος του προγράμματος με τα άλλα μέλη του κουαρτέτου.
Ο Τσακαλώτος
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε το Σαββατοκύριακο στο αναπτυξιακό σχέδιο που αναμένεται να παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.
Το λεγόμενο ολιστικό πλάνο ανάπτυξης που ζήτησε το Eurogroup του Ιανουαρίου από την ελληνική πλευρά «θα αφορά ένα ευρύ πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας που θα αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και μεγάλες επενδύσεις με στόχο την στήριξης της επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι «βασική παράμετρος είναι ο ολιστικός σχεδιασμός που λαμβάνει υπόψη την επίδραση μιας επένδυσης σε υποδομές σε όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς ή τομείς υπηρεσιών (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά ) και πώς είναι δυνατόν αυτά τα οφέλη από τις αλληλεπιδράσεις, οι θετικές εξωτερικότητες που λέμε οι οικονομολόγοι, να μεγιστοποιηθούν».
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης
Η ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνει επίσης τα εξής:
-Προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης τον Μάρτιο. Το Eurogroup θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.
- Προετοιμασία διεθνών συνόδων: εξελίξεις όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Το Eurogroup θα συζητήσει τις εξελίξεις του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην ευρωζώνη πριν από τις προσεχείς εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Βακτήριο ευθύνεται για την ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων – Ελπίδες για τη θεραπεία
- Ακόμη και διακοπή του πρωταθλήματος σκέφτεται ο Βασιλειάδης
- Τώρα ξέρετε γιατί δεν τον σταματήσαμε
- Το σχόλιο της Δευτέρας - Ο ορός της αλήθειας, το νέο έντυπο Ε3 και τα δικαιώματα του λογιστή
- ΠΑΟΚ-ΑΕΚ – Το πιστόλι έκανε τη δουλειά του : Κέρδισε ο ΠΑΟΚ με 1-0 λέει ο διαιτητής…
- Θα τους πάρουν με τις πέτρες οι ΠΑΟΚ-τζήδες αν …
- Με την ανακύκλωση των κομμάτων δεν υπάρχει πλέον λύση
- Αλαλούμ για το λόγο της διακοπής του ντέρμπι
- Survivor-spoiler: Ποια ομάδα κερδίζει
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money

- Τελευταία Νέα New Money
- Μόνο η δόση στο σημερινό Eurogroup – Εκτός ατζέντας βασικά θέματα
- Ώρα για εθνικές κινήσεις πριν να είναι αργά
- Διαδηλώσεις σε Βρετανία - Γερμανία κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν
- Deutsche Bank: Σχεδιάζει 6.000 περικοπές θέσεων στη λιανική τραπεζική
- Συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη τη Δευτέρα
- Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Όσοι εκστομίζουν μεγάλες κουβέντες να διαβάσουν βιβλία ιστορίας
- Ιράν: Νεκροί και οι 8 επιβάτες του τουρκικού αεροσκάφους που συνετρίβη
- Γρίφος για δυνατούς λύτες ο σχηματισμός κυβέρνησης
- RWE: Πουλάει το 76,8% της Innogy στην E.ON
- Εκτός ατζέντας χρέος και εποπτεία στο Eurogroup τη Δευτέρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική - Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια
- Σόου... ή ελπίδα
- Σοφόν... το ασαφές: Αγωνία διαρκείας για τραπεζικές μετοχές
- Συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη – Φόβοι για πέντε νεκρούς (video)
- Νέα μονάδα παραγωγής μεταλλικών συσκευασιών από τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ
- Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου
- Βίλες πουλιούνται, εποχές αλλάζουν - Ποιες οι νέες εξελίξεις
- Η Σεούλ θα αξιοποιήσει «όλα τα μέσα» για να αντιδράσει στους δασμούς των ΗΠA
- Ν. Υόρκη: Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιστ Ρίβερ - Τουλάχιστον δύο νεκροί