«Μνημονιακός ο Μητσοτάκης» είπε ο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
«Αυτά που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης για 4ο μνημόνιο κατέρρευσαν με πάταγο, αλλά δεν μίλησε τυχαία. Ηταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων για την Ελλάδα και την πορεία της. Γι' αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έχει ετοιμάσει το πρόγραμμά του, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στο 4ο μνημόνιο. Θα λέει ότι εμείς το φέραμε δήθεν με την ανικανότητά μας,
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Υπηρετούμε συγκεκριμένα συμφέροντα και για να το πω πιο καθαρά, συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Για μας προτεραιότητα είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες».
«Στη βάση αυτή» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει συγκεκριμένη μορφή το δίλημμα των εκλογών του 2019: Εφαρμόζουμε πολιτική αναδιανομής προς όφελος των ασθενέστερων, είναι αλήθεια αυτό. Η ΝΔ δεσμεύεται να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς να είναι παρόντα τα μνημόνια».
Τσίπρας για καταλήψεις: Δεν θα κουνήσουμε το δάχτυλο στους 16ρηδες
«Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ότι τα σχολεία μας μολύνονται από το δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς. Όχι βέβαια στο βαθμό που το παρουσιάζει η ακροδεξιά προπαγάνδα αλλά είναι ένα φαινόμενο ανησυχητικό και υπαρκτό» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Θέλω εδώ όμως να πω κάτι που πιστεύω ότι είναι η βάση για να προσεγγίσουμε το ζήτημα. Η δική μας Αριστερά δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανένα 16αρη και 17αρη. Δεν το έκανε ποτέ – με όποιο κόστος και αν είχε αυτή η στάση - και θα είναι για πάντα περήφανη γι' αυτό. Έτσι λοιπόν κι εγώ, σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν θα κουνήσω σήμερα το δάχτυλο σε κανένα 16αρη. Δεν θα τον χαρακτηρίσω. Δεν θα τον ταυτίσω με μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Για να μη ζήσει η χώρα την επανάληψη μιας ακόμα μιας εθνικής τραγωδίας στο όνομα της εθνικοφροσύνης. Αυτοί λοιπόν που πουλάνε αντισυστημισμό και αγάπη για την πατρίδα, είναι οι υμνητές των πιο μελανών σελίδων της χώρας και της ανθρωπότητας. Και η νέα γενιά, τέτοιους πατριδοκάπηλους, τέτοιους απατεώνες και τυχοδιώκτες, πάντα τελικά θα τους πετά στο περιθώριο. Γιατί η νέα γενιά, είναι ιστορικά η πιο ισχυρή δύναμη αμφισβήτησης και ριζοσπαστισμού. Και όχι ο φορέας του μίσους, του διχασμού και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης» πρόσθεσε.
«Τις καταλήψεις τις υποκίνησε η ακροδεξιά» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Θα καλέσουμε τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της πατρίδας μας. Και θα καλέσω και τους εκπαιδευτικούς να το κάνουν αυτό, ας πάρουν μια ώρα απ' τα μαθήματα και να δουν ποιοι ήταν αυτοί που στο όνομα της πατρίδας συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Και ποιοι είναι αυτοί που στο όνομα της πατρίδας πρόδωσαν και ξεπούλησαν την Κύπρο».
«Θα παρακινήσουμε τα νέα παιδιά και τους δασκάλους να κάνουν την στορία μας πυξίδα για το μέλλον. Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους αυτού του τόπου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αυτή τη χρονιά θα έχουμε εκλογές»
«Αυτή τη χρονιά θα έχουμε εκλογές. Άλλωστε το προέβλεψε ο κ. Μητσοτάκης. Νομίζω ότι θα πέσει μέσα αυτή τη φορά...» είπε ο κ. Τσίπρας χαμογελώντας, με προφανή ειρωνική διάθεση.
«Θα δώσουμε τη μάχη για να μην έρθει η παλινόρθωση ενός χρεοκοπημένου συστήματος» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συντρόφους του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2019 θα είαι ένα έτος ορόσημο για την Αριστερά» προέβλεψε.
«Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν ξανά» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Η Αριστερά δεν θα είναι ένα διάλλειμμα, αλλά θα γράψει την εισαγωγή του βιβλίου της Ελλάδας στις πιο όμορφες σελίδες της νέας εποχής.Είμαι σίγουρος ότι πρωταγωνιστές δεν θα είναι οι πορφυρογέννητοι και τα τζάκια, αυτοί που νομίζουν ότι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας, διότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει όπως μίλησε τρεις φορές το 2015.Είμαι βέβαος ότι θα φέρουμε μια σημαντική νίκη και μια νέα ανατροπή» έκλεισε την ομιλία του ενώπιον των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός.
Πηγή: protothema.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά - Απεγκλωβίστηκε γυναίκα
- Πώς τα «εξυπνα» κινητά, παρακολουθούν λεπτομερώς τις ζωές μας
- Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση
- Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα – Στα 43 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης
- Η Exxon Mobil συνεχίζει τις γεωτρήσεις παρά τις τουρκικές φραστικές απειλές
- Κυκλοφορεί το βιβλίο Γάλα Μαγνησίας
- Ηλεία: Συνελήφθη 20χρονος για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ του Βαρθολομιού
- Πάνω από 280.000 προειδοποιήσεις κατασχέσεων για χρέη στα Ταμεία
- Τράπεζες: Πλειστηριασμός για το 35,7% της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα
- Το λιανικό εμπόριο αλλάζει!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Πώς τα «εξυπνα» κινητά, παρακολουθούν λεπτομερώς τις ζωές μας
- Ηράκλειο: Πακιστανός χαροπαλεύει στην εντατική, μετά από επίθεση που δέχτηκε
- Ποιοι πέρασαν στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας
- Ο 2ος κύκλος του Athens Digital Lab
- Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού
- «Μνημονιακός ο Μητσοτάκης» είπε ο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
- Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βαρθολομιό Ηλείας
- Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπους
- Πέφτει πυκνό χιόνι στην κεντρική Μακεδονία - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
- Πεδίο μάχης το Παρίσι- Αστυνομία εναντίον «κίτρινων γιλέκων»

- Τελευταία Νέα New Money
- «Μνημονιακός ο Μητσοτάκης» είπε ο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
- Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπους
- Ο 2ος κύκλος του Athens Digital Lab
- Ποιοι πέρασαν στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας
- Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μιλήσει στις 12 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης
- Μείωση τιμών σε κινεζικά βιομηχανικά προϊόντα το Νοέμβριο
- Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βαρθολομιό Ηλείας
- Στο Φανάρι η Φώφη Γεννηματά - Στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο
- Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Δεν υπήρξε σαμποτάζ στο αεροσκάφος της Μέρκελ
- Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα – Στα 43 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης
- Aνοίγει και δεύτερο κατάστημα Burger King στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα
- Exxon Mobil : Δεν μας απομακρύνουν οι τουρκικές απειλές
- Γιορτή ελιάς στους Γόννους Τεμπών
- Δ. Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης, στο μύλο του φασισμού
- Σύγκρουση συμφερόντων για τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπάμπις γνωμοδοτεί η Κομισιόν
- ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE
- Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες 100 ημέρες μας στην εξουσία έδειξαν τις προθέσεις μας – «Μνημονιακός» ο Μητσοτάκης!