Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Να ξεκινήσουμε από την Οικονομία. Για τη 13η σύνταξη

Καταγγείλαμε το χρόνο που δόθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Η κυβέρνηση επιχείρησε να «εξαγοράσει» κάποιους συνταξιούχους. Το επίδομα

το χρειάζονται και γι' αυτό το στηρίξαμε και ακούω τώρα ότι είναι και κουτσουρεμένο.

Οι συνταξιούχοι είδαν μειωμένο το εισόδημά τους και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν έως και κατά 40% μειωμένη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου. Είναι κοροίδία τα επιδόματα. Σε καμία περίπτωση σε πρέπει να εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ισχύει η μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020. Γιατί η κυβέρνηση δεν ψήφισε μαζί μας την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης;


Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη


Δεν γίνεται λόγος για τις θέσεις απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις. Εχουμε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Κοστολογημένο. Εχω μπλεχτεί λίγο με τους διχασμούς για ελίτ. Θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν θα μας ψηφίσουν. Δεν έχει νόημα να συζητήσουμε για τον εμφύλιο.

Ο κ.Τσίπρας όταν μιλά για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι» ή τον Βελουχιώτη θέλει να διχάσει;

Οταν μιλάω για καλά δημόσια σχολεία, για καλή τεχνική εκπαίδευση παντού, είναι καλό; Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και να προτείνουμε λύση; Είμαστε οι πρώτοι που προτείναμε τον υποκατώτατο μισθό. Αν επιτευχθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, τότε θα ανέβει και ο κατώτατος μισθός. Θέλουμε οι επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους στους εργαζόμενους. Αυτό είναι υπέρ της ελίτ; Η προπαγάνδα και η μονταζιέρα επιμένει να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει.

πώς εννοείται τη σύτμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία;

Το κράτος υποχρεούται να παρέχει δημόσια υγεία και παιδεία. Αν μπορεί και ο ιδιωτικός τομέας να προσφέρει θα είναι ωφέλιμο για τον τελικό χρήστη. θα έχει κανόνες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μια τέτοια σύμπραξη μειώσει το κόστος, αν είναι ωφελημένο το Δημόσιο και ο ασφαλισμένος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα