Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα (vid)

Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κίνδυνος μεγαλύτερης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον έχει θέσει σε συναγερμό την κυβέρνηση, η οποία αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζουν από τις 12.00 το μεσημέρι με αντικείμενο το νέο πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ.

«Βγαίνουμε

από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον διάλογο που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ». Η εξέλιξη αυτή όπως είπε, «μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στη μετάλλαξη». Τόνισε τέλος πως «τα εμβόλια και για την Όμικρον είναι απαραίτητα».

Διαβάστε ακόμα:

Οι Έλληνες ακυρώνουν το εξωτερικό και… παίρνουν τα βουνά

Αλλαγές στις Γενικές Γραμματείες: Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Έρχεται το υδρογόνο για οικιακή και εμπορική χρήση: Ποιες θα είναι οι πρώτες πόλεις-πιλότοι στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, ΠτΔ,mitsotakis, ptd