Μήπως πρέπει να πτωχεύσουμε τελικά τον ΟΑΕΕ;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που και η κυβερνητική πλευρά αντιλαμβάνεται σταδιακά το μέγεθος της ελαφρότητας της τρόικας. Γιατί το ζήτημα πια δεν είναι μόνο η σύγκλιση των μεγεθών αλλά και η πραγματική έξοδος από την κρίση που δεν μπορεί να επιτευχθεί με αυτήν την αυταρχική αστειότητα που αναπαράγεται από τους 3 καμπαλέρος.

Ένας φίλος λάτρης του μνημονίου μου έλεγε προχθές το βράδυ, ότι η λύση για τον ΟΑΕΕ

είναι η πτωχευσή του και η υποκατάσταση από την ιδιωτική ασφάλιση. Είχε ποτέ η τρόικα μια τόσο διαυγή σκέψη ή το αποδέχθηκε η βαθιά συντηρητική ελληνική πολιτική τάξη που ακόμα και σήμερα στρουθοκαμηλίζει συστηματικά.

Υπάρχει περίπτωση να σωθεί ο ΟΑΕΕ με άνοιγμα 4 δισ. ευρώ σε μια οικονομία που κατέρρευσε για την μικρομεσαία τάξη, η οποία άκουσε και δεν άγγιξε τις ρυθμίσεις; Θα προχωρήσει ο ΟΑΕΕ σε κατασχέσεις στους μικρομεσαίους κατά χιλιάδες και θα σταθεί μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να φτιάξει καλά-καλά ένα νόμο για τα ακίνητα;

Τι από όλα αυτά θα γίνει; Ή θα μπούμε στην γελοία παραφιλολογία που λέει ότι οι συντάξεις των 780 ευρώ τον μήνα πρέπει να μειωθούν γιατί είναι πάνω από τον μέσο όρο; Τέλος, πόσο ο ΕΟΠΥΥ θα αντέξει αυτό το φορτίο; Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στην υψηλότερη κατηγορία πληρώνουν περίπου 900 ευρώ το δίμηνο και κινδυνεύουν να πάρουν ελάχιστα. Με 250 ευρώ τον μήνα σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία εξασφαλίζεις και περίθαλψη και συνταξιοδοτικό. Ας κρατήσουν λοιπόν τις συντάξεις για έναν αριθμό ασφαλισμένων μιας συγκεκριμένης ηλικίας και αν έχουν την τόλμη να κάνουν αυτην την διαρθρωτική τομή, σταματώντας να πουλούν στον κόσμο το παραμύθι της ανύπαρκτης ασφάλισης.

Ο υπογράφων είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ που τηρεί τις ρυθμίσεις.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα